Alegem sticla de vin dupa eticheta?

Conform studiului dat publicitatii de catre Ulrich R. Orth & Keven Malkewitz – „Holistic Package Design and Consumer Brand Impressions„, se pare ca alegem sticla de vin si alte produse dupa eticheta.

Cei doi autori ai studiului, doi profesori de marketing (Oregon-USA si Germania) au fotografiat 160 de sticle de vin pe care le-au arata unui grup de 125 de graficieni pentru a stabili caracteristicile estetice ale sticlelor de vin. Acestea au fost sortate dupa design in cinci tipuri principale: masiv (sau bold), contrastant, natural, delicat si nedescriptiv. Studiul a continuat prin aplicarea unui chestionar cu 15 intrebari referitoare la „brandul” sticlei de vin, catre 268 de subiecti (consumatori) din Oregon USA. Studiul nu sa oprit la sticlele de vin, acesta a continuat cu un lot de 120 de sticle cu parfum. Acest studiu se adreseaza in principal managerilor care doresc sa optimize relatia dintre eticheta si produs.

Exemplu: Eticheta de la sticla de vin Wine by Joe este categorizata ca „design masiv”, consumatori au stabilit ca eticheta este cuceritoare dar se asteapta ca vinul sa nu fie prea sofisticat si sa fie mai ieftin.

oregonlive.com

studiu pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.