Adeziv plastic (Hot-Melt) – 9 sfaturi pentru o aplicare eficientă

Adezivul din plastic (Hot-Melt) poate fi aplicat cu ajutorul unui pistol special de lipit. Este ușor de utilizat chiar și de către persoane cu puține abilități tehnice, are dimensiuni potrivite (poate fi transportat sau depozitat cu ușurință) și este disponibil la un preț accesibil.

Deși noi îl recomandăm în special pentru lipirea plasticului și a cartonului, el poate fi utilizat într-o varietate impresionantă de situații, începând de la mici reparații și până la proiecte și aplicații complexe.

Adeziv plastic (Hot-Melt) – cum se aplică

  1. Cumpărați pistol de lipit cu plastic cald de calitate și baton adeziv Hot-Melt adecvat. În oferta noastră veți găsi batoane adeziv Hot-Melt pentru lipirea cartonului, universale sau pentru lipirea plasticului. Alegeți consumabilele în funcție de ceea ce doriți să lipiți.
  2. Când lucrați cu pistolul de lipit adeziv cald, purtați întotdeauna haine adecvate și eventual ochelari de protecție. Vă recomandăm să folosiți mănuși rezistente la temperatură înaltă și haine cu mâneci lungi. Ideea este că trebuie să fiți atent ca adezivul topit să nu intre în contact cu pielea sau părul dumneavoastră. La început trebuie să fiți mai precaut, dar după primele utilizări veți căpăta mai multă îndemânare și veți ști ce trebuie să faceți pentru a folosi în siguranță pistolul cu adeziv cald.
  3. Suprafața de lipit trebuie să fie curată, fără praf și alte impurități. Dacă e nevoie, curățați-o sau ștergeți-o cu solvent. În unele situații, curățarea abraziva a suprafeței poate contribui la obținerea celor mai bune rezultate.
  4. Momentul de aplicare variaza și poate fi controlat în funcție de temperatura, cantitatea de adeziv aplicat, tipul de substrat și condițiile din mediul ambiant. Pentru obținerea celor mai bune rezultate luați în considerare toți acești factori.
  5. Aplicați adeziv plastic topit la cald pe cele mai dificile suprafețe. În general, suprafețele netede și lucioase sunt mai dificil de lipit în comparație cu suprafețele rigide și poroase.
  6. După ce ați aplicat adeziv plastic, suprapuneți cât mai repede suprafețele pe care vreți să le lipiți. Cu cât faceți mai repede acest lucru cu atât rezistența va fi mai bună.
  7. După ce ați aplicat adeziv, puneți presiune pe obiectele pe care vreți să le lipiți. Nu încercați să mișcați suprafețele după ce s-a produs contactul, în caz contrar existând riscul ca lipirea să nu fie făcută bine.
  8. Dacă vreți să lipiți metale cu un adeziv adecvat, este indicat să le pre-încălziți. Pentru rezultate optime pre-incălziti suprafețele metalice până la 95 grade Celsius.
  9. În mod normal, o lipitură cu plastic cald va atinge 50% din puterea sa într-un minut, 75% după o oră și 100% după o zi.

Adeziv plastic (Hot-Melt) – ce comand?

Tipuri de batoane adezive (Hot-Melt) disponibile în oferta noastră:

  • baton adeziv transparent pentru lipirea rapidă a cartonului. Setul cuprinde 10 batoane cu dimensiuni de 12 x 300 mm. Află aici detalii despre preț.
  • baton adeziv transparent pentru lipirea plasticului
  • baton adeziv universal

Tot mai multe persoane au început să realizeze cât de util poate fi un pistol de lipit cu plastic cald. Firmele pot să-l folosească pentru lipirea cartonului sau a plasticului, iar persoanele fizice îl pot utiliza pentru crafturi, reparații diverse sau aplicații speciale. Dumneavoastră de ce căutați adeziv plastic?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.