Adezivi plastic cald – caracteristici si avantaje

Știați că adezivii la cald reprezintă în prezent unul din cele mai populare produse din oferta noastră? În cazul în care nu ați aflat încă ce pot să facă aceștia, este timpul să obtineți câteva informații relevante despre modul în care pot fi utilizați și cum vă pot ușura munca. Cu ajutorul unui pistol de lipit și adezivi sub formă de tub cu plastic solid puteți lipi aproape orice: de la podele de lemn până la covoare, plăci ceramice, carton și multe alte lucruri.

Ne-ați putea întreba de ce este atât de util acest lucru. Având în vedere că în cazul adezivilor clasici pe bază de solvenți sau apă trebuie să așteptați până la 24 de ore pentru o uscare completă, este evident că veți economisi timp dacă veți alege să lipiți cu adezivi la cald, deoarece lipitura în acest caz este gata în doar 5 minute! Puteți lipi o mulțime de materiale în aceeași zi, fără să fie nevoie să așteptați până a două zi.

Adezivi plastic cald – Avantaje

Adezivii la cald oferă o varietate de beneficii comparativ cu alți adezivi standard pe bază de solvenți sau apă: au o aderență excepțională, se aplică rapid și sunt ușor de utilizat. Adezivii noștri la cald pot fi utilizați pentru o gamă largă de aplicații și produse de fabricație.

Pentru împachetare, conversie, asamblare, legatorie, materiale nețesute, încălțăminte și alte domenii, adezivii se topesc la căldură și oferă un avantaj esențial: procesare rapidă. Spre deosebire de adezivii pe bază de apă sau solvenți, cei la cald nu necesită uscare. Lipirea începe să se creeze imediat după aplicarea adezivului, deoarece acesta se răcește la punctul de solidificare. Această solidificare rapidă este ideală în utilizarea pe liniile de producție automatizare care necesită formarea unor lipiri rapide.

Informații de bază pentru adezivi cu lipire la cald

Ideali pentru o varietate de aplicații, adezivii la cald asigură o lipire optimă și o flexibilitate superioară în comparație cu alte tipuri de adezivi pe bază de solvenți sau apa. Adezivii hoț-melt sunt utilizați pe scară largă pentru o varietate de aplicații, inclusiv pentru ambalare, pentru asamblarea produselor, legatorie, prelucrarea lemnului sau pentru etichete și benzi sensibile la presiune.

Adezivii hot-melt sunt fără solvenți, materiale termoplastice, care sunt amestecate și aplicate în stare topită la temperaturi ce variază între 120 și 180 de grade Celsius.

Adezivii hot melt sunt compuși din trei componente principale:

  1. polimer cu greutate moleculară mare (de exemplu EVA sau cauciuc sintetic) care acționează ca și element de bază și asigură proprietățile mecanice principale ale adezivului
  2. rășină adezivă, care asigură proprietăți de aderență
  3. plastifiant, cum ar fi ulei sau ceară, care controlează vâscozitatea amestecului și permite adezivului să fie manipulat de dispositive simple

Succesul tehnologiei hot-melt se poate observa din mai multe puncte de vedere:

  • investiții semnificativ mai mici comparativ cu tehnologia bazată pe solvenți
  • productivitate mai mare comparativ cu tehnologia pe bază de apă
  • mai puțin spațiu necesar pentru echipamentele de producție
  • cerințe de inventar mai mici a materiilor prime
  • mai puțină pregătire comparativ cu tehnologia pe bază de solvenți sau apă
  • reducerea costurilor de energie comparativ cu tehnologia bazată pe apă
  • impact sporit asupra mediului în timpul fabricației și eliminării

 Doriți să cumpărați pistol de lipit cu plastic cald și batoane cu adezivi Hot-Melt? Accesați pagina noastră aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.