Ambalaje flori sau Cum transportăm plantele?

Există zeci de motive pentru care avem nevoie de soluții bune de ambalare. Iar ambalajele disponibile azi pe piață (carton, polistiren, folie cu bule și lăzi de lemn) pot fi eficiente pentru aproape orice produs. Existența acestor ambalaje reprezintă cu siguranță un motiv puternic pentru care foarte multe afaceri s-au extins în online expediind produse în toată țara. Astfel, chiar și cele mai fragile produse pot fi vândute la distanță. Chiar și florile. Fie că vorbim despre aranjamente florale online sau despre mutarea plantelor decorative de interior, avem nevoie de ambalaje flori rezistente.

Ambalaje flori pentru comenzi online

Ambalajele sunt extrem de utile pentru cei care expediază flori (florării online, cultivatori, producători de flori și alte plante) care trebuie să reziste la transport, să nu se zdrobească, să nu se rupă și să nu se ofilească. În mod similar, atunci când o florărie online livrează flori în numele unei persoane, ambalajul joacă un rol important în aspectul general al aranjamentului. Ambalarea este o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi, în special atunci când facem achiziții online.

Înainte de a ambala florile trebuie să le păstrați la rece, la frigider, dar nu înghețate (la temperaturi prea scăzute) ci bine hidratate. Dacă floarea are tulpini lungi puteți pune buchetul în apă. În cazul în care florile se află într-un suport special mai mic, îl puteți așeza în chiuvetă și puteți turna o cantitate mică de apă în centrul suportului.

Cele mai populare ambalaje flori sunt:

1. Cutii de carton suficient de mari

2. Materiale de ambalare/ de umplutură (ziar, hârtie absorbantă, fulgi de polistiren de ambalare)

3. Bandă adezivă

Ambalaje flori – Cum mutăm plantele decorative de interior?

  • Șocul: Unele plante sunt sensibile la șocuri atunci când sunt în mișcare. Nu contează dacă distanța sau timpul de tranziție este mare, doar că unele plante se vor recupera mai greu.
  • Temperatura: Acesta este cel mai critic factor de care trebuie să țineți cont atunci când vă mutați plantele într-o nouă locație. Ideea este că o expunere prelungită la căldură sau la frig este nefavorabilă pentru majoritatea plantelor. În general dacă discutăm despre temperaturi sub 2 grade Celsius sau mai mari de 35 de grade C, cele mai multe flori nu vor rezistă mai mult de o oră, ci se vor ofili.
  • Apa: Cele mai multe plante decorative de interior pot rezista până la o săptămâna sau 10 zile fără apă. Florile trebuie să fie umede atunci când le puneți în cutii de carton pentru a fi transportate în noua dumneavoastră casă. Cartonul cerat și pungile de plastic vor ajuta la menținerea umezelii.
  • Lumina: Când alte condiții sunt favorabile, plantele decorative de interior pot rezista la întuneric timp de până la o săptămâna, fără efecte adverse. Totuși trebuie să evitați expunerea lor directă la soare atunci când le așezați din nou într-un loc luminos, după ce au stat o perioadă în întuneric.
  • Tăierea. Pentru comoditate și pentru a economisi spațiu, unele persoane preferă să taie puțin florile și plante decorative de apartament, sigur cu condiția ca acestea să se poată înmulți și dezvolta mai departe fără probleme. Este cazul plantelor care se înmulțesc prin butași, bulbi etc. Cei mai mulți butăși vor supraviețui dacă îi păstrați într-o pungă de plasic care conține mușchi de turbă. O altă soluție este să-i înfășurați într-un prosop umed de hârtie. Cu toate acestea, plantele din ghivece pe care le mutați exact așa, fără să le scoateți din pământ, au o șansă mai mare de supraviețuite atunci când mutarea durează câteva zile.

Mutarea plantelor decorative de casă necesită planificare și câteva cunoștințe de bază privind natura plantelor dumneavoastră specifice. Dacă decideți să mutați plantele decorative de interior rețineți că este util să folosiți cutii rigide din carton și folie cu bule de aer pentru umplerea spațiilor goale, astfel încât plantele să ajungă în nouă dumneavoastră casă în stare foarte bună și să continue să trăiască pentru mult timp de acum înainte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.