Ambalarea produselor, probleme și soluții

Ambalarea produselor, probleme și soluții

Ambalarea produselor protejarea bunurilor folosind cutii de carton.

Majoritatea producătorilor mici și a celor care livrează produse, neglijează un aspect foarte important, ce ține în mare măsură și de promovarea produselor și a afacerii pe care își doresc să o crească, și anume ambalarea produselor.

Există impresia falsă, ca o simplă cutie, personalizată cu câteva poze, poate să atragă și să vândă. Din păcate, piața s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani, iar cei care își doresc sa vândă, trebuie să acorde o atenție mai mare pentru ambalarea produselor. Deoarece acesta este principalul element cu care cumpărătorul ia contact și este cel care convinge sau nu.

Astăzi, cumpărătorii sunt mult mai atenți în ceea ce privește ambalarea produselor, fie că este vorba despre alimente sau produse electronice. Din fericire, există ambalaje pe toate gusturile, care pot să ofere soluții extrem de personalizate, pentru orice produs ambalat. Astfel, pentru alimente, există ambalaje care păstrează gustul și temperatura optimă, în timp ce pentru produsele fragile, există cutii care respectă toate criteriile de siguranță.

Dacă ești unul dintre producătorii sau comercianții care au nevoie de ambalaje pentru produse, atunci ar fi bine să eviți să faci următoarele greșeli:

  • Să faci o analiză greșită atât a nișei, cât și a oamenilor cărora te adresezi. Este o greșeală foarte frecventă, care duce de multe ori la eșecuri consistente. Contează extrem de mult să îți cunoști clienții, pentru a ști exact care este tipul de ambalaj potrivit pentru ei. Trebuie să îți nișezi cât mai bine afacerea și să ții cont de locație, apartenența socială, sex sau vârstă;

  • Ambalarea produselor în cutii sau ambalaje care sunt mult prea greu de deschis. Nimanui nu îi place să se chinuie minute în șir pentru a deschide un ambalaj, iar un ambalaj greu de deschis poate să decidă o a doua comandă;

  • Să optezi pentru ambalaje greu de manevrat. Astăzi, se pune un accent foarte mare pe mobilitate și pe manevrabilitate. Cu siguranță, dacă ești producător de cartofi și te adresezi clientului final, nu îi vei oferi un sac de 20 de kg, ci vei opta pentru variante mai mici. Este valabil pentru orice alt produs. Cumpărătorii își doresc să poată căra cu ușurință produsul, imediat după ce l-au cumpărat;

  • Să exagerezi cu decorațiile de pe ambalaj. Decorațiile și informațiile sunt deosebit de utile, deoarece atrag și oferă o primă impresie asupra produsului. O cutie exagerat de plină însă, poate să aibă un efect invers și să îndeparteze potențialul client. Informațiile de pe ambalaj trebuie să fie cât se poate de clare, și să poată fi citite cu ușurință.

Evident, ambalarea produselor este doar un aspect, care te poate ajuta în vânzarea produsului. Nu trebuie să îți axezi toată atenția asupra sa și să neglijezi elementul cu adevărat important, și anume ceea ce vinzi. Dacă ai un produs de bună calitate, acesta se vinde singur. Tot ce trebuie să faci, este să îi asiguri un ambalaj care să îl protejeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.