Sfaturi utile: Cum ambalați un palet în folie stretch?

Înfășurarea unui palet cu o folie stretch reprezintă o tehnică de ambalare ce se folosește pentru a proteja mai bine produsele așezate pe acesta. Folia stretch care se folosește este subțire, din plastic extensibil și se aplică în mai multe straturi pentru a fixa cât mai bine produsele ambalate în cutii. De multe ori oamenii nu acordă atenție acestei operațiuni, motiv pentru care rezultatele vor fi ineficiente.

Există câteva principii ce stau la baza împachetării unui palet în folie stretch (pe care o puteți achiziționa de aici). Citiți acest articol pentru a afla cum puteți infolia un palet de marfă rapid, corect și eficient.

  1. Dimensiunea potrivită. Alegeți un palet potrivit în funcție de produsele pe care le veți așeza pe el. Ideal ar fi ca dimensiunea acestuia să se potrivească perfect cu volumul cutiilor sau a altor materiale pe care doriți să le paletizati. În acest fel, veți evita să rupeți folia stretch în colțurile ascuțite ale paletului.
  2. Asigurați-vă că produsele pe care urmează să le înfoliați sunt cât mai aproape unele de altele. Dacă există spații între ele, după ce le veți infolia există riscul ca ele să se deplaseze și folia să se slăbească și să devină ineficientă.
  3. Puneți paletul pe care urmează să-l înfoliați pe 2-3 paleți liberi. În acest fel nu va fi nevoie să vă aplecați prea tare atunci când veți înfășura folia spre bază. Dar asigurați-vă că paletul este stabil și nu se clatină.
  4. Luați rola de folie stretch și desfaceți cam un metru din ea. Înfășurați la capăt o lungime de aproape 20 cm, astfel încât să obțineți o sfoară pe care să o legați de un colț al paletului. Nu e necesar să faceți nod, dar țineți capătul bine în timp ce înfășurați folie peste el. Fiecare strat se atașează foarte bine de cel de jos, astfel încât nu există riscul ca folia să se desfacă. Asigurați-vă că înfășurați foarte bine la bază pentru ca plasticul să nu alunece. Această este cea mai importantă etapă. Înfoliați baza paletului de cel puțin patru sau cinci ori. Marginea foliei ar trebui să ajungă sub colțurile încărcăturii. Trageți bine de folie înainte de a trece de fiecare colț al paletului.
  5. Protejați mărfurile. Scopul este ca tot paletul să fie cât mai unitar, fără să se dezechilibreze. Gândiți-vă la acest lucru și înfășurați dinspre bază spre vârf.
  6. Verificare și finisare. Când ajungeți în vârf puteți finaliza sau puteți să vă întoarceți către bază cu încă un rând de folie. Pentru a verifica dacă este nevoie de acest lucru, încercați să împingeți puțin cutiile superioare ca să vă dați seama dacă paletul este bine strâns. Dacă este stabil, trageți o bucată mai mare de folie de pe rolă și înfășurați-o spre una din marginile paletului. În acest fel, folia nu se va desface.

Sfaturi suplimentare pentru aplicare folie stretch

  • Pentru o rezistență mai mare, după ce ați terminat de înfoliat paletul, mai treceți încă o dată folia stretch pe la mijloc (în centru). Pe măsură ce faceți acest lucru întoarceți folia stretch astfel încât aceasta să ia formă literei X. Acest lucru vă permite să trageți mai tare de ea fără să o rupeți și în plus conferă paletului stabilitate.
  • Nu nevoie să legați folia stretch de palet. Veți pierde timp inutil și paletul va avea un design neplăcut. Ca să nu mai spunem că la primire, va fi nevoie ca o persoană să caute un cutter pentru a putea tăia acel nod. Folia stretch se lipește singură, deci nu e nevoie să faceți noduri inutile.
  • La final puteți folosi bandă de legat metalică sau pp (despre care am scris aici )

Atenție:

Nu înfășurați folia stretch superficial pentru că în timpul transportului ea se mai lasă. Întotdeauna întindeți-o până aproape de punctul de rupere. Cu cât este mai bine întinsă, cu atât mai ferm și stabil va fi protejat conținutul paletului.

Pentru produse si sfaturi suplimentare de ambalare si paletizare a marfurilor va rugam sa ne contactati. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.