Banda adeziva – ce nu stiti despre ea

Oare cum ne-am putea descurca fără banda adezivă? Azi, e aproape imposibil să ne imaginăm viaţă fără ea. E suficient să ne gândim la numărul imens de colete care ajung în condiţii de siguranţă la destinaţie pentru că sunt ambalate şi sigilate în mod corespunzător.

Dacă acum ceva vreme mergeam într-un magazin clasic pentru a ne cumpăra haine, electronice şi cărţi, azi este aproape firesc să comandăm aceste produse online. După ce plasăm comanda pe internet, produsele ne sunt livrare direct acasă în cutii de carton, sigilate cu scotch şi eventual cu alte materiale eficiente de protecţie (folie cu bule de aer, fulgi de polistiren peanuts). Banda adezivă se foloseşte pentru siguranţă, însă ea poate reprezenta şi eticheta profesională a unui brand. 

Cum a apărut banda adezivă?


În 1920 americanul Richard Drew a inventat banda adezivă, acest produs care a revoluţionat lumea şi care a ajuns să fie extrem de utilizat în toate domeniile În 1925 găsim banda adezivă sub brandul Sellotape, care era produsă de compania 3M şi care se vindea pentru că era utilă în procesul simplu de ambalare. Însă azi banda adezivă cunoaşte noi dimensiuni, este disponibilă sub diverse forme şi culori, poate fi mai groasă sau mai subţire (o alegem în funcţie de tipul cartonului din care este construită cutia şi în funcţie de conţinutul acesteia). De exemplu, dacă vreţi să ambalaţi un colet greu veţi avea nevoie de bandă mai groasă. În cazul în care conţinutul trebuie să rămână intact până ajunge la destinatar, pentru confort sporit puteţi folosi bandă adezivă de securizare. 

Fabrica de ambalaje PAFF vă oferă bandă pentru sigilare la un preţ excelent. Spre deosebire de banda adezivă normală, cea de sigilare nu se va mai lipi la loc fără să observaţi că sigiliul a fost desfăcut. 

Folosiţi această bandă atunci când vreţi să fiţi absolut sigur că pachetul nu a fost deschis înainte. 
Încă un avantaj important al benzii adezive este faptul că se poate imprima. Iar de aici decurg o mulţime de beneficii pentru companii, de la faptul că pot să-şi protejeze mai bine produsele (cu mesaje imprimante ca “Fragil” sau “Nu trântiţi”) până la faptul că-şi pot creşte eficient vizibilitatea brandului (prin benzi adezive imprimante cu logo-ul, sloganul, denumirea sau numărul de telefon al firmei). 

Dispozitive pentru aplicarea benzilor


Atunci când aveţi de ambalat şi sigilat mai multe cutii, pentru eficienţă şi uşurinţă în utilizare, puteţi folosi anumite dispozitive manuale. Acestea au dimensiuni compacte, sunt uşor de manevrat şi vă ajută să sigilaţi cutiile mult mai repede. În mod normal, în câteva minute ar trebui ca orice lucrător să se obişnuiască să folosească un asemenea instrument. 

Banda adezivă imprimată se foloseşte pentru etichetarea coletelor fragile sau sensibile. Dacă veţi folosi o bandă adezivă cu mesajul “Foarte fragil”, curierii vor fi mult mai atenţi când vor pune mâinile pe coletul respectiv. Ar fi mult mai complicat şi ineficient să scrieţi de mâna toate aceste mesaje pe fiecare colet. În plus, nu ar arată atât de profesionist. 

În ceea ce priveşte banda colorată, această se poate folosi ca şi cod de identificare în depozitarea cutiilor. Dacă vreţi o bandă adezivă de calitate, nu cumpăraţi una care se va îngălbeni în timp. Unele benzi sunt mai fiabile şi rezistente. Nu folosiţi bandă adezivă de mascare (din hârtie) pentru ambalarea coletelor. Aceasta este concepută pentru a putea fi îndepărtată uşor după ce aţi protejat anumite suprafeţe de vopsea sau praf. 

Doriţi o recomandare pentru bandă adezivă de calitate?  –  contact@paff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.