Banda de legat – eficientă pentru transport şi depozitare

Banda de legat se foloseşte pentru asigurarea produselor la transport şi în depozit. Pe de o parte, ea extinde durata de viaţă a produselor pentru că  le menţine în siguranţă şi protejate în timpul transportului sau depozitării. Pe de altă parte, banda de legat pp vă permite să folosiţi mai inteligent spaţiul de care dispuneţi. Asta pentru că produsele vor sta legate la un loc în pachete. Va fi mai uşor să le organizaţi şi să le gestionaţi. 

Banda de legat la preturi avantajoase


Dacă trimiteţi un palet de marfă prin curierat trebuie să vă asiguraţi că mărfurile vor ajunge intacte la client. Nu vă puteţi permite să înregistraţi deteriorări şi accidente repetate pentru că acestea înseamnă costuri suplimentare pentru dumneavoastră.
De aceea, este recomandat să fiţi precaut şi să folosiţi bandă pp ori de câte ori urmează să expediaţi clienţilor sau partenerilor mai multe produse pe paleţi.  

În plus, produsele pot fi grupate în pachete şi aşezate în rafturi. Dacă produsele nu ar fi legate, mai ales atunci când sunt aşezate pe rafturile de sus, există riscul că ele să cadă şi chiar să rănească pe cineva. 

Având în vedere aceste lucruri, este de înţeles de ce banda de legat este atât de utilă pentru companiile care lucrează cu mărfuri. Există mai multe tipuri de bandă de legat din care puteţi alege. Cele mai importante sunt banda pp şi banda metalică despre care am discutat şi în alte articole. Pe scurt diferenţa dintre ele stă în preţ, în puterea de susţinere şi timpul de utilizare. Din punct de vedere operaţional, tipurile de benzi sunt oarecum similare. 

Banda de legat pp este economică şi se foloseşte pentru grupare şi paletizare. Aceasta este disponibilă în funcţie de lăţime, grosime şi variaţii de polimeri (de exemplu, copolimeri). Uneori banda de legat se poate embosa sau imprima. Are o elongatie mare la rupere iar ceea ce în general utilizatorii finali nu cunosc este faptul că banda pp îşi pierde circa 50% din tensiune într-o oră. Această slăbire a tensiunii este accelerată pe măsură ce creşte temperatura ambientală. 
În plus, banda de legat pp este susceptibilă la degradarea UV, ceea ce înseamnă că se poate deteriora rapid dacă este păstrată afară, în soare. E adevărat că procesul de degradare este influenţat în mică parte şi de culoarea bandei (de exemplu, dacă este neagră). În mod similar, poate fi specificat un inhibitor de ultraviolete. 

În magazinul online paff.ro veţi găsi o varietate de soluţii pentru banda de legat pp. În afară de bandă automată şi bandă pentru paletizarea mărfurilor, punem la dispoziţia dumneavoastră capse pentru bandă pp (de 13 mm şi 16 mm).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.