Coliere plastic – Ce invenţie minunată!

La serviciu sau acasă, cu toţii le-am folosit măcar o dată. Coliere plastic. Ce invenţie minunată!

Dacă ar fi să găsesc un singur atribut pentru coliere acela ar fi ORGANIZARE. Din fericire, nu suntem limitaţi la doar câteva cuvinte pentru a descrie avantajele colierelor din plastic. 

Coliere plastic – ideale pentru organizare

Se mai întâlnesc sub denumirea de cravate, bride, fasate, şoricei sau brăţări şi ne pot ajuta în diverse situaţii pentru a ne organiza mai bine. Cum? Prin menţinerea la un loc a cablurilor şi firelor electrice (precum cablurile de alimentare şi date de la calculator). Sunt extrem de versatile pentru că vin în diferite culori şi mărimi, ceea ce poate fi util pentru identificarea unor legături diferite. 

Mai sunt şi alte situaţii când putem avea nevoie de astfel de coliere din plastic.  Sunt rezistente şi nu se rup uşor. Pot fi achiziţionate la preţuri acceptabile şi sunt simplu de folosit. Oare cine nu e încântat de click-ul acela specific care ne confirmă că am făcut o legătură sigură. 

În general sunt fabricate din material plastic, în special nylon, însă pot fi produse şi din oţel. Totuşi cele metalice nu ar putea fi utilizate cu uşurinţă pentru izolare şi realizarea legăturilor de fire. 

Un dezavantaj minor ar putea fi faptul că unele tipuri de coliere din plastic se pot folosi o singură dată. Dacă le-aţi legat greşit,  va trebui să folosiţi foarfece pentru a le tăia. Unele coliere se pot regla. Cele din plastic se folosesc în general pentru a lega mai multe obiecte uşoare sau cu volum mic de fire. Colierele din oţel se folosesc atunci când vreţi să legaţi obiecte grele. 

Azi colierele se folosesc în foarte multe domenii, iar pe piaţă veţi găsi o varietate impresionantă de forme, lungimi şi culori. Chiar dacă scopul lor pricipal este de a  lega orice obiect din varii motive, colierele se pot folosi şi pentru alte lucruri. Crează legături puternice şi rezistente. Se rup greu. În mod normal, e imposibil să rupeţi un astfel de colier doar cu mâinile goale. 

Se pot folosi şi în scopuri casnice pentru a lega obiecte în condiţii de siguranţă. Unele persoane le folosesc în construcţia gardurilor, pentru că sunt foarte fiabile şi rezistă la presiune. Pot fi de asemenea folosite ca şi decoraţiuni sau pentru realizarea unor proiecte şi lucrări inedite. 

în afară de faptul că sunt foarte fiabile, pentru electricitate colierele reprezintă un bun conductor. Se pot folosi pentru cabluri electrice sau întrerupătoare de circuit pentru că oferă un flux bun de energie. 

Colierele din plastic nu se deteriorează în condiţii de umezeală. Nu contează dacă plouă sau ninge peste ele. Îşi vor păstra caracteristicile de rezistenţă. Probabil acesta este unul din motivele principale pentru care o mulţime de oameni aleg să folosească astfel de coliere. 

Azi colierele din plastic sunt eficiente nu doar la capitolul organizare, dar şi pentru prevenirea accidentelor ce pot apărea din cauza cablurilor electrice aruncate şi întinse necorespunzător. 

La paff.ro va oferim o mulţime de coliere plastic negre sau colorate, cu diferite dimensiuni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.