Comertul electronic de succes printr-o ambalare adecvată

Comertul electronic se referă la împachetarea și distribuirea echipamentele electronice care conțin mii de piese mici și fragile. Acestea sunt de obicei fabricate din material plastic dur, care se poate rupe foarte ușor în caz de impact. Este important să acordați o atenție sporită modului de ambalare atunci când expediați produse și componente electronice și desfășurați activități în comertul electronic.

Azi nu doar firmele activează în comertul electronic ci și o mulțime de persoane fizice vând și fac schimburi de produse electronice (tablete, telefoane, laptopuri, calculatoare, monitoare, imprimante etc). De foarte multe ori aceste vânzări și schimburi au loc la distanță, ceea ce înseamnă că cel puțin o persoană sau o firmă va expedia acel produs.

Este imperativ necesar ca aceste produse electronice să ajungă în stare perfectă la destinație. Având în vedere faptul că sunt extrem de fragile și uneori destul de grele (cum ar fi unitățile de calculator, monitoarele sau televizoarele mari) trebuie să fie ambalate cât mai bine deoarece la un șoc mic există riscul să se defecteze sau să se spargă. Din fericire există câteva metode inteligente și eficente pentru ambalarea produselor electronice.

 

Ambalarea produselor distribuite prin comertul electronic – Pași de urmat

1. Scoateți echipamentul din funcțiune. Dacă este vorba despre un laptop, scoateți-i bateria pentru a evita aprinderea sa accidentală pe timpul transportului. Asigurați-vă că închideți echipamentul înainte de a-l ambala, pentru că în acest mod el va avea o durată de viață mai mare.

2. Optați pentru folie cu bule de aer. Nu împachetați echipamentele în ziare, resturi de cartoane, între sticle de plastic sau bulgări de hârtie folosită și mototolită. Folosiți în schimb folie cu bule de aer pentru că aceasta asigură cea mai bună protecție împotrivă greutății altor cutii. Gândiți-vă că peste coletul dumneavoastră vor fi așezate și alte colete, de aceea cutia trebuie să fie foarte rezistentă, iar produsul din interior foarte bine protejat. Folosiți suficientă folie cu bule de aer, astfel încât echipamentul să nu alunece și să nu se deplaseze în cutie. Cu cât are o libertate mai mică de mișcare, cu atât va fi mai bine protejat la un eventual impact.

3. Alegeți o cutie potrivită, ținând cont de dimensiunea echipamentului pe care îl ambalați. Dacă alegeți o cutie prea mare va trebui să folosiți o mulțime de folie cu bule de aer și alte materiale de umplutura pentru a o căptuși bine. Pe de altă parte o cutie prea mică înseamnă că nu veți putea folosi suficientă folie cu bule de aer și în consecință produsul nu va fi prea bine protejat.

4. Folosiți bandă adezivă. Acordați o atenție deosebită modului în care sigilați partea de jos a cutiei. Cu siguranță vă doriți ca aceasta să nu se strivească și produsul să nu alunece jos din cutie pentru că lațurile nu au fost bine strânse. Folosiți o bandă adezivă specială pentru carton și ambalarea cutiilor (vedeți aici cum trebuie să arate http://www.paff.ro/bandă-adeziva-005x66m-transparența-set-6-buc ). Prin urmare, pentru comerțul electronic și ambalarea produselor tehnice nu folosiți scotch-ul pe care îl utilizați de obicei la birou (acela cu bandă transparență îngustă) sau bandă albă de mascare (unele persoane aleg să pună din loc în loc etichete sau bucăți de bandă de hârtie).

5. Marcați cutia. Scrieți pe cutie "Fragil" sau printati o foaie cu o săgeată care să arate care este fața care trebuie să rămână în sus în timpul manipulării. Acest lucru îi va ajuta pe curieri să-și dea seamă că produsul din cutia respectivă este fragil și trebuie manevrat cu atenție.

 

Gata! Acum puteți expedia produsul. După ce ați atașat eticheta cu adresa de livrare și ați făcut tot ce ați putut pentru a proteja produsul cât mai bine la transport, puteți să-l înmânați curierului.

Mic truc: Aplicați bandă adezivă transparentă peste eticheta cu datele de livrare pentru că aceasta se poate deteriora sau șterge în timpul transportului.

Firma dumneavoastră activează în comertul electronic și aveți nevoie de un furnizor de încredere pentru ambalaje rezistente? Contactați-ne telefonic sau pe email pentru oferte personalizate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.