Cutii depozitare – Sfaturi utile

Aveţi nevoie de cutii depozitare sau pentru expedierea produselor fragile? 
Avem soluţii!

Împachetarea produselor pentru a le menţine în condiţii de siguranţă, reprezintă o rutină zilnică pentru majoritatea dintre noi. Dacă veţi cumpăra 5 ouă, cel mai probabil le veţi primi într-o pungă. Dacă veţi cumpăra un tablou valoros la o licitaţie, cu siguranţă nu veţi fi întrebat dacă îl doriţi rulat. Există o vorbă potrivit căreia părinţii extrem de grijulii şi-ar proteja copiii încercând să-ţi ţină în puf (şi i-ar răsfăţa).

Nu putem pleda pentru ţinerea copiilor în puf (s-ar putea ca folia cu bule de aer să fie mai eficientă), dar recunoaştem că ambalarea obiectelor fragile cu ajutorul unor materiale speciale de protecţie este extrem de importantă pentru rezultate pozitive. 

Cutii depozitare – sfaturi de protecţie a obiectelor fragile din partea unor profesionişti în ambalaje:

1. Începeţi de la baza cutiei – aplicaţi aici bandă adezivă (scotch) şi legaţi cât mai bine, astfel încât îmbinarea să nu se slăbească atunci când veţi pune produsele în interior. În primul rând cumpăraţi nişte bandă adezivă de calitate şi o cutie de carton în două straturi (poate chiar şi în trei straturi). Evitaţi să folosiţi cutiile cu un singur strat de carton deoarece acestea vor proteja mai puţin obiectele fragile împotriva şocurilor şi vibraţiile ce pot apărea la transport. În cazul în care folosiţi cutii depozitare prea subţiri şi le aşezaţi unele peste altele, dacă sunt prea grele se pot strivi. Dar indiferent de cutia pe care o veţi folosi în final, asiguraţi-vă că o leagati bine cu bandă adezivă la bază. Ultimul lucru pe care vi-l doriţi la final este să ridicaţi cutia şi vază cea scumpă la care ţineţi atât de mult să cadă pe podea pentru că baza nu a fost suficient de bine strânsă.


2. Infoliati. Când folosiţi cutii depozitare sau cutii pentru transport puneţi materiale de protecţie din hârtie sau din plastic în jurul obiectelor fragile pentru a le oferi acestora protecţie suplimentară. Căutaţi un producător bun de materiale de împachetare (folii cu bule de aer, hârtie maro, separatoare, fulgi peanuts din polistiren) şi folosiţi-le pentru a proteja obiectele fragile. Dacă este posibil, aşezaţi obiectele fragile în mijlocul cutiei. Vor fi mai bine protejate. 


3. Atenţie la spaţiile goale. Umpleţi spaţiile din cutii cu materiale de umplutură ce asigură protecţie. Spaţiile goale ce rămân în cutiile în care se depozitează sau se transportă obiecte fragile, reprezintă unul din principalele motive pentru care acestea se deteriorează când sunt manevrate. 


4. Puneţi capacul. Închideţi cutia cu obiecte fragile şi aplicaţi bandă  adezivă. Puteţi închide clapetele cutiei (părţile laterale) sau puteţi pune un capac din carton, după care să aplicaţi bandă . Este important să nu supraîncărcaţi cutia. Folosiţi bandă pentru a întări rezistenţa cutiei. În acest moment veţi înţelege cât de  important este să folosiţi o cutie nouă în loc de una care a mai fost utilizată. Asta deoarece clapele de închidere de la cutiile vechi adesea se zdrobesc sau se rup. În schimb, cutiile noi sunt mai rezistente şi mai dure. Prin urmare, pentru obiecte fragile este recomandat să folosiţi cutii depozitare sau de transport noi. 


5. Etichetaţi cutia cât mai repede după ce aţi închis-o ca să nu uitaţi ce conţine. Evitaţi situaţiile în care e nevoie să despachetati totul pentru a căuta un anumit obiect. Aşadar, folosiţi un marker pentru a nota detalii despre conţinutul cutiei. Dacă este util şi veţi depozita cutiile pentru mai mult timp exact aşa, puteţi scrie şi data de împachetare. În cazul în care expediaţi coletul prin curier ar fi util să comandaţi bandă imprimată cu mesajul FRAGIL.

Pentru cutii depozitare la preturi excelente click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.