Carton ondulat = cutii usor de personalizat

În urma unor rapoarte s-a demonstrat că 95% din toate produsele noi care apar pe piață eșuează în termen de un an de la data lansării. Pentru a supraviețui, produsele noi trebuie să iasă în evidență și să se diferențieze față de celelalte produse.

Cum sunt fabricate cutiile din carton ondulat?

Cartonul onludat reprezintă o soluție eficientă în industria modernă a ambalajelor. S-a bucurat de o apreciere mai mare începând de la sfârșitul secolului al 19-lea. Azi procesul de fabricare a cutiilor din carton ondulat se desfășoară în general în 8 etape principale.

1. Design. În această etapa designerii vor stabili ce tip de carton ondulat vor utiliza, care va fi forma cutiilor și ce elemente vor apărea pe aceasta. Cutiile din carton ondulat sunt foarte versatile și pot avea o mulțime de forme, dimensiuni și ilustrații. Tipul de carton utilizat va depinde în general de tipul de produs pentru care este proiectată cutia. Înainte de fabricație, producătorii de cutii imprimate personalizate vor crea machete pe care le vor prezența clienților, pentru ca aceștia să poată evalua proiectarea și pentru a face orice recomandări finale.

2. Schema de compoziție. Cutiile pliabile sunt tipărite pe foi plane, iar mai apoi asamblate în cutii 3d. Pentru a obține cea mai mare eficiență de fabricație, proiectanții trebuie să așeze foile astfel încât să se irosească o cantitate extrem de mică de carton.

3. Verificarea. În această etapă designerii vor verifica de două ori fonturile, ilustrațiile și grafica designului cutiilor,

4. Crearea matrițelor. După finalizarea designului și a schemei, trebuie create matrițele adecvate pentru a forma cutiile de carton. Echipamentele folosite pentru a proiecta cutiile sunt de asemenea utilizate în proiectarea matrițelor.

5. Printarea. După realizarea matrițelor, colile de carton ondulat sunt gata de a fi imprimate. Litografia este de obicei cea mai utilizată metodă de imprimare.

6. Tăierea și eliminarea surplusului. În continuare, matrița se va folosi pentru a tăia collie de material imprimat în funcție de designul prevăzut. Apoi, materialul în exces se va îndepărta.

7. Finisarea. Cutiile se pot căptuși pentru a avea o durabilitate mai mare, pentru protecția ilustrațiilor și pentru a arată mai bine. În această etapă se pot efectua unele îmbunătățiri cum ar fi stanțare sau incrustare. Prin embosare se creează o imagine în relief pe suprafața cutiei, iar prin de-embosare imaginea este indentata. Se mai poate aplica o bandă de plastic transparență într-un anumit loc unde se decupează cutia, ceea ce va permite clienților să vadă ce este în interior.

8. Asamblarea. În această etapă cutiile imprimate personalizate sunt gata de asamblare. Cutia va fi pliată, lipită și expediată în formă plată către client. Acesta va deschide cutia, o va asambla și va așeza înăuntrul ei produsul dorit.

Ambalajul potrivit din carton ondulat

Având un ambalaj potrivit, un produs nou poate atrage atenția clienților și se poate înrădăcina în mintea lor. Să ne gândim la succesul campaniei Coca-Cola "Împarte o Coca Cola", în urma căreia fiecare sticlă de suc a fost etichetată cu numele unor persoane sau cu termeni descriptivi cum ar fi "prieteni", "familie" etc. Această schimbare minoră, dar extrem de eficientă a ajutat compania să revigoreze vânzările.

Dacă schimbarea unei etichete de pe o sticlă poate face acest lucru, gândiți-vă ce rezultate poate înregistra crearea unui ambalaj potrivit. Iată potențialul cutiilor de carton ondulat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.