Folie cu bule de aer – inovații artistice

Nu este de mirare că spargerea bulelor de aer de pe o folie de împachetat a devenit un fenomen mondial. Atunci când întâlnesc o bucată de folie cu bule de aer, cei mai mulți oameni nu pot rezistă tentației de a sparge bulele cu degetele sau cu unghiile. Acest lucru este foarte distractiv și ne eliberează de stresul zilnic. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că folia cu bule de aer nu a fost inventată pentru a oferi distracție celor care vor să o spargă. De fapt, scopul pentru care a fost creată este și mai ciudat: se vindea ca tapet pentru perete.

Da, ați citit corect – tapet. Asta se întâmpla în anii 1950. Dar văzând că acest lucru nu prinde la public, după încă patru ani, inventatorii săi, Alfred Fielding și Marc Chavannes, și-au dat seama că folia cu bule de aer este excelentă pentru a proteja produsele împachetate. Folia cu bule de aer reprezintă azi una din cele mai practice și sigure soluții de protecție, mai ales pentru produse fragile cum sunt vasele din sticlă , porțelan sau laptopuri și alte echipamente electronice.

Au spart o folie cu bule de aer și au scăpat de stres

Ceea ce Fielding și Chavannes nu bănuiau este că invenția lor va deveni un fenomen cultural extrem de interesant și original. Plăcerea de sparge o folie cu bule de aer a reprezentat un subiect ce a fost discutat intens în diverse împrejurări.

Oamenii de știință au încercat să identifice motivele pentru care această activitate oferă o satisfacție atât de mare. Un studiu a demonstrat că după ce au spart o folie cu bule de aer, oamenii erau mult mai liniștiți și mai alerți.

O sursă de inspirație originală

De curând însă, tot mai multe persoane își dau seama că folia cu bule de aer se poate utiliza și pentru alte activități. În loc să distrugem bulele, putem să le folosim în diverse proiecte de creație.

Iată cum:

Artistul american Bradley Hart a descoperit o metodă ingenioasă de a picta tablouri. El injectează vopsea în fiecare bulă de pe o folie cu bule de aer, astfel încât fiecare bulă devine un pixel dintr-o imagine mai mare. Utilizând această tehnică, Bradley Hart a creat portrete uluitoare și a deschis noi drumuri pentru actul artistic.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Nu doar pictorii, ci și sculptorii au transformat folia cu bule de aer într-o muză ainspirației. Artista de origine elvețiană, Olympia Scarry, a sculptat în marmură un bust plictisit și frustrat folosindu-se de o folie cu bule de aer.

Educatorii și părinții care sunt interesați de proiecte originale pentru copiii mici au descoperit că o bucată de folie cu bule de aer se poate folosi în multe moduri pentru a stimula interesul micuților pentru artă și pentru a desfășura activități artistice distractive. Iată un desen realizat de un copil de 6 ani cu ajutorul unei folii, iar aici o idee originală prin care o față de masă obișnuită capătă un aspect deosebit folosind același material: o folie cu bule de aer.

 

Dumneavoastră cum ați folosi o folie cu bule de aer într-un proiect artistic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.