Folie protectie și alte tipuri de ambalaje de protejare

Căutați folie de protecție sau fulgi de polistiren ca și soluții de protejare a produselor ambalate ce urmează a fi expediat prin curier sau depozitate? Iată ce ar trebui să cunoașteți despre acestea pentru a comanda materialul adecvat nevoilor dumneavoastră.

Caracteristici folie protectie și fulgi de polistiren

Fiecare tip de protecție se remarcă prin calități diferite. 

  • Fulgii de polistiren sunt ieftini și pot fi cumpărați în cantități mari la preț mic. Dezavantajul ar fi că se pot vărsa atunci când sunt scoși din cutii.
  • Folie protecție cu bule de aer. Este rezistentă la apa și reprezintă o soluție excelentă de protejarea împotriva prafului și a murdăriei. În plus, pentru că se vinde în diferite dimensiuni pe role, puteți să cumpărați exact cantitatea de care aveți nevoie. Cu toate acestea, unele folii cu bule de aer pot fi destul de voluminoase, prin urmare ar trebui să luați acest lucru în calcul atunci când faceți comanda.
  • Folie protecție de polietilenă .Este mai rigidă și tare. Rezistă la rupere, este ușoară și nu veți plăti kg suplimentare la transport. Poate să fie anti-statică, ideală pentru ambalarea electronicelor. Este mai scumpă în general decât folia cu bule de aer și decât fulgii de polistiren, dar este un material mult mai versatil.

Mod de utilizare pentru folie protecție și fulgi de polistiren

Dacă nu știți ce tip de ambalaj de protecție să comandați ar trebui să aveți în vedere modul în care urmează să-l folosiți.

  • Fulgii de polistiren oferă protecție împotriva șocurilor. Sunt ideale pentru ambalarea și protejarea telefoanelor așezate în aceeași cutie, pentru că acestea nu se vor lovi unele de altele deteriorându-se și zgâriindu-se. Sigur că puteți folosi și folie cu bule de aer, dar în acest caz ar trebui să tăiați bucăți mai mici de folie în care să ambalați fiecare articol, după care să fixați cu o bandă de legare (sau scotch). Prin urmare, în acest caz fulgii de polistiren ar fi o opțiune mult mai eficientă.
  • Foliile de polietilenă se pot folosi pentru a împacheta monitoarele sau televizoarele de exemplu. Sunt utile și atunci când într-o cutie se așează mai multe vase (farfurii și boluri). Folia le va împiedica să se ciocnească și să se spargă. Dacă ați folosi folie cu bule de aer pentru împachetarea unui monitor ar exista riscul ca bulele de aer să se spargă din cauza greutății prea mare a produsului.
  • Folie protecție cu bule de aer. Este idela pentru ambalarea obiectelor fragile. De exemplu, cu ajutorul foliei cu bule puteți proteja foarte bine tablourile sau picioarele de scaun pe care le mutați dintr-un loc în altul atunci când vă mutați.

Ambalaje de protecție reciclate

Fulgii de polistiren sunt fabricați din ce în ce mai mult din polistiren reciclat. Asta înseamnă că se pot recicla din nou. În plus, o data folosiți puteți să-i țineți la îndemână pentru alte proiecte. Ocupă puțin spațiu și sunt ușori. Puteți să-i depozitați într-un sac sau într-o pungă. Fulgii se mai pot fabrica din amidon de porumb, care este biodegradabil.

Și polietilena poate fi reciclată. Folia cu bule și cea simplă din polietilenă sunt realizate din acest material. Ca și polistirenul, polietilena se colectează de către companiile de strângere a deșeurilor și se trimite înapoi la producătorii de ambalaje. Aceasta este apoi mărunțită, trece printr-un proces de extrudare inversă și transformată în granule. Aceste granule reprezintă materia primă pentru producerea noilor folii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.