Folie stretch versus folie termocontractibilă

Folie stretch sau folie termocontractibilă? Ce diferențe există între ele și pentru care optăm? 

Utilizarea soluțiilor de ambalare personalizate capătă o importanță din ce în ce mai mare în zilele noastre. Folia stretch și folia termocontractibila reprezintă două din cele mai folosite materiale de protecție și păstrare a produselor intacte în timpul transportului. Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște ce diferențe există între cele două folii. Știți ce tip de folie s-ar potrivi cel mai bine cerințelor dumneavoastră de ambalare? Haideți să descoperim împreună.

Ce este folia termocontractibila?

Folia termocontractibila este fabricată din material plastic de poliolefina și se utilizează de obicei pentru a proteja un singur produs de factori externi cum ar fi murdăria și praful. Se folosește cu precădere pentru produsele alimentare. Poliolefina este un material care în prezența căldurii se contractă puțin și se mulează perfect pe dimensiunile produsului.

Beneficiile utilizării foliei termocontractibile

Folia termocontractibila este o soluție ideală pentru a proteja produsele de condițiile nefavorabile din mediul extern (apă, praf, murdărie). Este de asemenea foarte eficientă pentru protejarea produselor împotriva deteriorării survenite în urma transportului sau în timpul depozitării. Condiția este să fie aplicată în mod corespunzător. Folia contractibilă se poate ventila astfel încât produsul să fie ferit de umezeală. Produsele alimentare împachetate în folie termocontractibila au un termen de valabilitate mai îndelungat și arată mai frumos pe rafturile din magazin.

Folia stretch – ce este?

Folia stretch este fabricată din polietilenă și se folosește cu precădere pentru împachetarea paletilor. Aplicând folie stretch în jurul unui palet, produsele de pe acesta vor fi mai bine strânse și protejate atât la transport cât și în timpul depozitării. Folia stretch este disponibilă pe piață într-o varietate de forme cum ar fi folie stretch rezistentă la ultraviolete, folie transparentă sau neagră. De asemenea, folia stretch poate avea grosime diferită. Se găsește sub formă de role.

În oferta noastră disponibilă pe site veți găsi atât folie stretch neagră (prin care nu se văd produsele sau cutiile în care sunt acestea depozitate), cât și transparentă (prin care se vede ce conține paletul), ambele de o calitate superioară. Optați pentru varianta care se potrivește cel mai bine modului în care doriți să o utilizați. Prin urmare, spre deosebire de folia termocontractibila care se folosește pentru ambalarea individuală a produselor, folia stretch este utilă pentru legarea paletilor. Este mult mai rezistentă

Folie stretch – beneficii

Folia stretch este foarte eficientă deoarece protejează bine produsele împotriva prafului, umidității și chiar împotriva soarelui (folia UV). Se extinde ușor și se găsește sub diferite forme, astfel încât se poate adapta rapid produselor pe care le comercializati. Este de asemenea adecvată pentru multiple suprafețe. În plus, folia stretch este în general mult mai rentabilă decât alte tehnici și materiale de împachetare a paletilor. Se aplică ușor, fie manual, fie cu ajutorul unor dispozitive și mașini speciale de paletizat. Pentru ușurință și eficientizare în procesul de paletizare a mărfurilor cu folie stretch puteți folosi un dispozitiv manual pe care îl găsiți în oferta noastră la un preț foarte mic.

La Paff vă putem ajuta fie că vă doriți produse de ambalare personalizate fie că aveți nevoie de soluții de împachetare durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.