Hârtie reciclată sau cum ne împrietenim cu natura 

Azi nevoia de a gândi și de a fi “verde” este mai importantă decât oricând. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri și impactul deșeurilor asupra mediului înconjurător, companiile sunt în permanentă căutare de soluții durabile, mai ales atunci când vine vorba despre împachetarea și expedierea produselor comercializate. În acest articol vă prezentăm câteva modalități prin care puteți transforma procesul de împachetare într-unul cât mai ecologic. Pe lângă folosirea ambalajelor ecologice din hârtie reciclată, veți descoperi idei noi și eficiente ce vă permit să protejați mai bine mediul înconjurător.  
  

Hârtie reciclată, eliminarea deșeurilor, design eco și soluții de etichetare eco 

  1. Gândiți-vă cum decurge procesul de ambalare de la început până la final. Este esențial să evaluați ciclul de viață a nevoilor dumneavoastră de împachetare. Unde puteți elimina materialele folosite la ambalare care nu vă mai sunt de folos? Ați putea folosi un produs mai durabil în loc de materialul pe care îl utilizați în mod curent în condițiile în care acesta ar fi la fel de eficient? Luați în considerare aceste opțiuni și veți putea reduce deșeurile, dar și costurile aferente materialelor, transportului și depozitării produselor.
  2. Folosiți materiale reciclabile. Utilizați cu precădere ambalaje eco din hârtie reciclată . Unele materiale cum ar fi hârtia, cartonul, materialele plastice și din poliester biodegradabile nu sunt doar reciclabile, dar și biodegradabile. Prin utilizarea acestor materiale ca soluții de împachetare pentru produsele de la raft și pentru livrare, pe de o parte veți reduce cantitatea deșeurilor eliminate, iar pe de altă parte veți păstra energia necesară pentru fabricarea materialelor de ambalare. Câteva tipuri de ambalaje eco din hârtie reciclată pe care le găsiți în magazinul online paff.ro sunt suporturile eco pentru 2 sau 4 pahare și separatoarele eco pentru sticle, realizate la fel din hârtie reciclată.
  3. Utilizați soluții de etichetare ecologice. Ambalajele produselor pe care le folosiți pot fi reciclabile, dar din păcate nu putem spune același lucru despre cernelurile și etichetele de pe ele. Prin folosirea proceselor specifice ca imprimarea digitală pe cartonul ondulat, puteți fi sigur că cernelurile pe bază de apă sunt deopotrivă ecologice și reciclabile.
  4. Fiți creativ. Prin proiectarea și utilizarea unor soluții de ambalare care pot fi ulterior refolosite ca și recipiente pentru depozitare, ornamente sau cutii de jucării ajutați de asemenea la reducerea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător.

Cu toate acestea, când vine vorba despre designul soluțiilor de împachetare este important să aveți în vedere protejarea mediului înconjurător prin reducerea deșeurilor eliminate, însă nu trebuie să ignorați calitatea materialelor folosite. O calitate superioară a materialelor folosite în procesul de ambalare asigură o mai bună protecție pentru produsele pe care le comercializati.

Un partener de afaceri profesionist ca paff.ro vă poate ajuta să identificați și să obțineți acele soluții unice de ambalare care se potrivesc perfect activității specifice pe care compania dumneavoastră o desfășoară. Pentru ambalaje din hârtie reciclată click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.