Huse paleti – definitie, tipuri, avantaje, calcul dimensiune dorita

Huse paleti – iata unul din cele mai utilizate elemente de ambalare și protecție din depozite din prezent. De fapt ele este considerate ca fiind practice și indispensabile pentru foarte multe operațiuni.

Husele pentru paleți sunt extrem de utile și la îndemână atunci când vine vorba despre depozitarea și transportul mărfurilor între companii. Sunt ideale pentru industrii ca cea a produselor farmaceutice și chimice, pentru depozitare de mărfuri și în industria alimentară. Sunt utilizate cu precădere în domenii sau zone de lucru unde există foarte mult praf, poluare și umiditate pentru că asigură o bună protecție a bunurilor, motiv pentru care tot mai multe depozite caută huse paleti. Husele pentru paleți sunt fabricate astfel încât să ofere o izolație foarte bună împotriva prafului și a umidității, prevenind astfel coroziunea, rugina și zgârieturile. Ele protejează de asemenea paletii de lemn împotriva insectelor dăunătoare.

Huse paleti – Tipuri de polietilenă folosite

Husele pentru paleți care sunt în prezent disponibile pe piață oferă soluții eficiente de cost pentru protejarea cutiilor și a mărfurilor. Există mai multe tipuri de huse paleti în funcție de materialul din care sunt fabricate:

  • polietilenă de înaltă densitate. În acest caz husele sunt extrem de subțiri și pot fi folosite pentru ambalarea produselor alimentare sau pentru articole de îmbrăcăminte (de exemplu tricouri)
  • polietilenă de joasă densitate. Aceste huse au o rezistență mai mare la abraziune și înțepături. În general sunt huse subțiri, folii de plastic sau stretch
  • polietilenă lineară pentru huse paleti. Este cel mai des folosită pentru fabricarea huselor de paleți, pentru că are proprietăți chimice solide.

Azi există mai multe tipuri de huse paleti disponibile pe piață. Acestea se potrivesc unor scopuri diverse, motiv pentru care companiile care le folosesc optează în general pentru combinații ale acestora. În timp ce unele huse sunt potrivite pentru scopuri utilitare simple, există și huse mult mai rezistente.

Huse paleti – avantaje

Beneficiile folosirii huselor de paleți constau în faptul că sunt impermeabile, robuste și oferă soluții de ambalare profitabile pe termen scurt sau pe termen lung. În plus, sunt disponibile în mai multe dimensiuni, care pot varia de la 182 cm la 260 cm lungime. În funcție de nevoile clientului husele se pot personaliza, oferind o flexibilitate sporită (de exemplu: se pot perfora sau pot avea laturile pliate). Mai nou există posibilitatea de a folosi husele pentru paleți ca și materiale publicitare, motiv pentru care cumpărătorii preferă să aibă în depozit huse colorate, opace, transparente sau imprimate.

Cum aflați dimensiunea necesară pentru huse paleti?

Exemplu de dimensiune a paletului:

  • Dimensiunea A lungime – 127 cm
  • Dimensiunea B lățime – 112 cm
  • Dimensiunea C înălțime – 122 cm

Pentru o husa de paleți se adaugă aproximativ 5 cm pentru dimensiunea A și încă 5 cm pentru dimensiunea B. Pentru înălțimea C adăugați o jumătate din lățimea B la înălțimea reală C.

Iată cum se calculează:

  • A lungime – 127 cm + 5 cm = 132 cm
  • B lățime – 112 cm + 5 cm = 117 cm
  • C înălțime – 122 cm + 56 cm = 178 cm

Cum aflați dimensiunea necesară pentru huse paleti?

Adăugați câte 5 cm pentru lungimea A și lățimea B. Pentru înălțimea C adunați înălțimea dată cu lățimea B și încă 17-30 cm în plus.

Acest lucru înseamnă că husa de care aveți nevoie trebuie să fie de 132 cm pentru lungimea A x 117 cm pentru lățimea B x 312 cm ( adica178 cm + 117 cm + 17 cm) pentru înălțimea C

Deci husa necesara pentru un palet de dimensiunea 127 x 12 x 133 cm trebuie sa fie de 132 x 117 x 312 cm.

Dumneavoastră pentru ce tip de paleți doriți să folosiți huse? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.