Magazinul de ambalaje vă recomandă

Bune practici în ambalarea produselor pe care le expediați prin curieri sau transportatori

Ce tip de ambalaj ar trebui să aleg?

Câți bani aș putea să cheltui pe un ambalaj adecvat?

Setați un buget potrivit pe baza criteriilor de expediere a produselor dumneavoastră (valoarea produslui, fragilitate etc) iar mai apoi veți obține câteva indicii despre cât de mult ar trebui să investiți într-un ambalaj. Dar, rețineți că este esențial să optați pentru un ambalaj bun și sigur. Dacă alegeți tipul ambalajului prea superficial există riscul să vă confruntați cu probleme majore în timpul transportului mărfurilor. Aceste probleme vor atrage inevitabil costuri nedorite. Pentru vânzători costurile pot fi deosebit de mari: costul de pregătire a produsului + costurile de returnare + nemulțumirea clientului).

Ambalajul reprezintă cel mai bun asigurator – nu uitați niciodată acest lucru!

Diferite tipuri pentru diferite scopuri:

Ambalajul trebuie să îndeplinească trei scopuri principale:

1. Exteriorul. Cutiile pot fi fabricate din carton ondulat într-un singur strat sau în două straturi. Cele mai rigide și solide cutii pot fi realizate chiar și în 3 sau 5 straturi. Exteriorul trebuie să asigure protecție împotriva oricărei forme de stres: impact, abraziune, apă, praf etc. Asigură faptul că produsul din interior va rămâne în stare perfectă. Magazinul de ambalaje vă recomandă să alegeti tipul de carton în funcție de expediere, de greutatea și dimensiunile coletului. Optați pentru cutii din carton în mai multe straturi pentru produsele lungi, voluminoase sau grele.

Este indicat să evitați să imprimați pe o cutie de carton marca produsului, pentru a nu reprezenta o tentație pentru cei care vor manipula cutia până la destinație. Fiți precaut și trimiteți un colet pe care să nu scrie conținutul.

2. Interiorul. Pentru ca un produs să fie bine protejat, nu trebuie să se deplaseze în interiorul cutiei. Dacă este bine căptușit în interior nu se va deteriora din cauza șocurilor. Magazinul de ambalaje poate determina cele mai bune soluții de ambalare și protecție pentru produsele pe care doriți să le expediați. Pentru obiectele grele folosiți materiale de umplutură ca arahide din polistiren sau folie cu bule de aer. Folia cu bule este foarte eficientă imporiva impacturilor.

Pentru produsele de mici dimensiuni folosiți folie cu bule de aer mici, iar pentru produsele voluminoase alegeți folie cu bule mari de aer. Spuma și polistirenul ajută la păstrarea calității suprafețelor și sunt ideale împotriva zgârieturilor. Combinația dintre spumă și folie cu bule de aer reprezintă o alegere excelentă pentru operele de artă și pentru obiecte de dacor. Arahidele pot fi o alegere bună pentru elementele ușoare.

3. Manipularea. Împachetați un colet care să fie ușor de manipulat și în acest mod veți reduce riscul apariției unor probleme (cădere, dezechilibrare, șocuri).

Cum ar trebui să ambalez produsul ce urmează a fi expediat?

Distribuția este factorul cheie

Atunci când împachetați mai multe produse împreună, asigurați-vă că acestea sunt distribuite în mod corespunzător. Da, produsele trebuie să fie separate pentru a evita contactul între ele (pentru acest lucru sunt foarte utile separatoarele din carton, fâșii de carton sau materiale de ambalare etc), să fie bine protejate (cu folie cu bule de aer, folie stretch și polistiren expandat) și să vă asigurați că stau într-un singur loc și că nu se mișcă în interiorul cutiei. Un produs fragil ambalat corespunzător poate să aibă până la de două ori volumul său inițial. În cele din urmă, distribuiți greutatea: cu cât un element este mai greu cu atât este mai important ca el să fie amplasat în partea de jos sau în centrul cutiei.

 Din magazinul de ambalaje puteți achiziționa cutii dar și multe alte materiale utile pentru umplerea cutiei și sigilarea coletelor.  

Ce produse nu se pot expedia prin curier?

În general nu puteți trimite prin curier produse interzise sau produse cu un risc sporit de deteriorare la transport: lichide, sticlă etc.

De unde mă pot aproviziona cu folie, cutii și bandă adezivă?

Magazinul de ambalaje Paff vă oferă toate aceste produse și încă multe altele de care puteți descoperi că aveți nevoie dacă doriți să eficientizați și mai mult activitatea pe care o desfășurați – comandați aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.