Polistiren expandat-caracteristici și beneficii

De peste jumătate de secol foarte multe companii preferă să folosească polistiren expandat în diverse domenii. Lucrul acesta se datorează faptului că el este un material versatil, eficient și performant. Se utilizează pe scară largă în multe aplicații în fiecare zi.

Polistiren expandat – avantaje

  1. Este ușor. Polistirenul expandat este un material extrem de ușor, lucru care nu ar trebui să ne surprindă dacă ne gândim că este format din 95% aer. Această caracteristică îl face să fie ideal pentru ambalarea produselor ce urmează a fi expediate prin curier sau transportate dintr-o locație în altă. Costurile de transport se reduc semnificativ având în vedere că nu adaugă greutate suplimentară coletului. Consumul de combustibil necesar pentru transport precum și emisiile de gaze produse de vehicule sunt reduse. Toate aceste lucruri contribuie la reducerea încălzirii globale.
  2. Este durabil. Durabilitatea excepțională face ca polistirenul expandat să fie un ambalaj de protecție extrem de eficient și fiabil pentru o mulțime de produse fragile care sunt depozitate sau expediate prin curier. Structura celulară îl face să fie stabil și să nu se deterioreze în timp. Este de asemenea un produs inodor și non-toxic.
  3. Rezistența la umezeală. Polistirenul expandat este un material cu celule închise, motiv pentru care nu absoarbe apa. În condiții de umezeală, practic nu există nicio pierdere, lucru ce îl face să fie ideal chiar și pentru produsele care trebuie menținute la rece. Este rezistent la umiditate și prin urmare putem spune că îndeplinește cele mai înalte cerințe de igienă. Datorită acestei proprietăți poate fi utilizat la fabricarea plutelor pentru pescuit și a geamandurilor în porturile de agrement. Indiferent dacă va fi supus unei saturații prelungite în apă, polistirenul nu-și va modifica forma, mărimea, structura sau aspectul. Din punct de vedere termic el va ceda foarte puțin.
  4. Eficiența termică. Această calitate face ca polistirenul expandat să fie ideal pentru ambalarea oricărui produs sensibil la schimbările de temperatură. Produsele depozitate în contrainere din polistiren expandat pot fi ținute o perioadă lungă de timp la temperaturi peste sau sub condițiile ambientale. În acest mod, produsele pot fi protejate de schimbările bruște de temperatură care pot interveni în timpul transportului dintre diferite locații. În această categorie intră fructele de mare, alimentele proaspete, produsele farmaceutice și medicale.
  5. Absoarbe șocurile. Polistirenul expandat rezistă foarte bine la șocuri, ceea ce îl face să fie un material preferat de cei care expediază produse fragile și voluminoase, ca de exemplu echipamente electronice, calculatoare și produse chimice.
  6. Este versatil. Polistirenul expandat poate lua aproape orice formă sau dimensiune în urma procesului de fabricație. Se taie ușor și se aduce rapid în forma necesară. El este de asemenea produs în mai multe densități, cu proprietăți fizice diverse. Acesta se adaptează la cerințele specifice fiecărui domeniu. În plus, polistirenul este compatibil cu o gamă largă de materiale.
  7. Ușor de folosit. Pentru aplicații în domeniul construcțiilor, polistirenul expandat este considerat a fi printre cele mai simple materiale de lucru. Se găsește de obicei sub formă de plăci, însă poate fi fabricat și în alte moduri.

Ca și producător de ambalaje, fabricăm cutii de carton căptușite cu plăci de polistiren expandat de diferite grosimi. Dacă doriți să expediați produse fragile, aceasta poate fi soluția optimă pentru dumneavoastră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.