Solutii depozitare: eficientizarea spațiului din depozit

Căutați solutii depozitare? Depozitul dumneavoastră nu este suficient de eficient? Activitatea pe care o desfășurați se încadrează în parametrii de productivitate pe care îi vizați?

Un depozit eficient și bine organizat este vital pentru o afacere de success. Acolo se creează toată magia, iar dacă aceasta dă greș există toate șansele să vă dezamăgiți clienții. De aici la a găsi altă companie care să le livreze produsele la timp nu mai este decât un foarte mic pas. Stop joc!

Solutii depozitare de la experți

Dar lucrurile nu trebuie să se întâmple în acest mod. Fiind experți în materiale de ambalare ce asigură o foarte bună depozitare, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi utile de maximizare a spațiului de care dispuneți în depozit.

În general există trei tipuri de probleme care pot afecta negativ o depozitare eficientă:

1. Prea multe elemente inventariate

2. Prea multă marfă eronată

3. Folosirea necorespunzătoare a spațiului de depozitare

Spațiile pentru depozitare devin din ce în ce mai importante, dar eventualele măsuri de îmbunătățire sunt dificil de implementat atâta timp cât trebuie să țineți cont și de cerințele clienților.

Acest lucru reprezintă o provocare imensă pentru managerii depozitelor din întreaga lume care trebuie să găsească soluții inovatoare de optimizare a spațiilor, dar care trebuie în același timp să asigure un inventar foarte bun, precum și suficiențe materiale de ambalare.

În ultimii 5 ani, procentul de nevoie de spații adecvate de depozitare a comercianților cu amănuntul s-a dublat astfel că azi lipsa spațiilor necesare reprezintă una din cele mai mari preocupări.

Din fericire există o mulțime de modalități de reducere a costurilor cu depozitarea și de optimizare a spațiilor, reducând în același timp cantitatea de deșeuri.

Solutii depozitare: idei de maximizare a spațiilor din depozite

  • Cutii pentru paleți ca și solutii depozitare. Sunt recipiente paletizate reciclabile ideale pentru economisirea spațiului și vă permit să stivuiți mai bine marfa pe paleți. Sunt rigide și suficient de solide pentru a face față unor sarcini grele. De asemenea se pot muta ușor dintr-un loc în altul cu ajutorul unui stivuitor. Atunci când nu sunt folosite, aceste cutii mari se pot plia pentru a economisi spațiu și costuri de transport.
  • Cutii autoformate ca solutii depozitare eficientă. Acestea nu necesită aplicarea de bandă adezivă și se formează foarte rapid. Ele vin inițial pliate și nu vă rămâne decât să împingeți ușor lateralele pentru a obține cutiile dorite.
  • Tuburi triunghiulare care îmbunătățesc paletizarea, economisesc costurile de transport și nu necesită capete de plastic.
  • Rafturi mobile. Obțineți spațiu valoros în depozit prin folosirea unor rafturi mobile, în loc de cele clasice statice. De exemplu, dacă aveți 10 rânduri cu rafturi de depozitare, acest lucru înseamnă că aveți 9 culoare cu spațiu valoros 100%. Economisiți foarte mult spațiu care nu este folosit în mod normal. Dacă mutați 8 din aceste rafturi, practic veți dubla spațiul de stocare disponibil.
  • Eliberați spațiile. Simplificați ambalajele și eliberați cât mai mult din spațiile de stocare.
  • Folosiți folie stretch pentru înfolierea paletilor – comandă aici. În acest mod veți putea stivui mai multe cutii cu marfă. Paletii vor fi mult mai ușor de mutat dacă sunt bine înfoliați. Nu se vor dărâma, nu se vor rupe.
  • Comunicarea. Una din cele mai mari cauze ale problemelor dintr-un depozit este lipsa de comunicare eficientă. Nimeni nu vorbește cu nimeni, nimeni nu știe ce se întâmplă sau de ce se întâmplă sau unde se întâmplă un lucru. Nu e bine. Toată lumea din echipă -căci este un joc de echipă până la urmă-ar trebui să cunoască exact care sunt obiectivele dumneavoastră.
  • Training. Există persoane în depozit care pur și simplu nu au o pregătire adecvată, nu știu care sunt așteptările de la ele și cum își pot îndeplini cât mai bine sarcinile de lucru. De aceea este indicat să gândiți programe de formare adecvate.
  • Folosiți-vă de tehnologie. Tehnologia nu este ieftină, dar rezultatele se vor observa imediat.

Un depozit eficient poate face diferența dintre succesul sau eșecul unei afaceri. Contactați-ne și vom fi încântați să vă consiliem cu privire la produsele noastre de calitate, ideale pentru ambalarea și depozitarea produselor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.