Ambalare legume şi fructe – specific şi cerinţe

Modul de ambalare a fructelor şi legumelor proaspete reprezintă cea mai importantă etapă a unui drum lung şi complicat de la producător la consumator. Sacii, cutiile de plastic sau din carton, coşurile, lădiţe carton legume şi fructe, containerele paletizate, sacii raschel sunt toate recipiente utile pentru manipularea, transportul şi comercializarea fructelor şi legumelor în stare proaspătă. În Statele Unite există peste 1500 de tipuri diferite de ambalaje pentru legume şi fructe. Numărul acestora continuă să crească pe măsură ce apar noi materiale de ambalare şi se dezvoltă noi concepte. 

Deşi în general se optează pentru standardizarea ambalajelor, există o tendinţă în ultimii ani de reducere a costurilor prin agrearea unei game mai largi de ambalaje de diferite dimensiuni. Acestea ar trebui să se adapteze nevoilor angrosiştilor, consumatorilor, distribuitorilor şi operaţiunilor de prelucrare. 

Ambalajele şi materialele de ambalare au un cost destul de mare şi de aceea producătorii care ambalează produsele, transportatorii, cumpărătorii şi consumatorii se străduiesc să înţeleagă opţiunile de ambalare disponibile. Vorbim mai departe despre diversele tipuri de ambalaje pentru fructe şi legume proaspete, inclusiv de funcţiile acestora, utilizări, avantaje şi limite. 

Funcţia de ambalare sau de ce este importantă producţia de ambalaje?


Un procent semnificativ din reclamaţiile cumpărătorilor şi consumatorilor sunt legate de rezistenţă şi eficientă ambalajului, de designul neadecvat sau sărăcăcios. Un ambalaj bine conceput ar trebui să conţină, să protejeze şi să permită identificarea produsului cu uşurinţă, fiind satisfăcător pentru toată lumea (de la producător la consumator). 

Ambalare fructe şi legume – aspecte importante


Reciclabilitate/ biodegradabilitate. Tot mai multe pieţe de import şi export impun restricţii de eliminare a deşeurilor provenite din materialele de ambalare. În viitorul apropiat, aproape toate tipurile de ambalaje şi materiale de ambalat vor fi reciclabile sau biodegradabile (sau ambele variante). Cei mai mulţi cumpărători de fructe şi legume proaspete sunt preocupaţi de grija faţă de mediul înconjurător – tocmai pentru că ei consumă roade naturale, oferite de natura pe care vor să o protejeze.


Varietate. Tendinţa este spre o utilizare mai mare a ambalajelor vrac în cazul distribuitorilor şi angrosiştilor şi recipiente mai mici pentru consumatori. În prezent există peste 1500 de dimensiuni şi stiluri diferite de ambalaje pentru legume şi fructe proaspete. 


Atractivitate. Pentru ca un cumpărător să fie cât mai atras de un produs, cel care concepe ambalajele şi materialele de ambalare utilizează culori atractive, litere distinctive şi un logo personal. Toate acestea pot determina creşterea vânzărilor. 


Termen de valabilitate sau termenul de prezenţă la raft. Ambalajele moderne sunt astfel concepute şi personalizate încât conţinutul să fie cât mai bine păstrat şi să-şi menţină prospeţimea pentru o perioadă cât mai mare. Acest lucru duce la minimizarea deşeurilor. 

 

Paff – producător carton şi fabrică de ambalaje cu experienţă vastă în domeniu, vă oferă soluţii moderne de ambalare a fructelor şi legumelor proaspete. Dacă sunteţi producător şi sunteţi interesat de lădiţe de carton sau alte materiale de ambalare pentru fructele şi legumele pe care le culegeţi/ recoltaţi, vă aşteptam să ne contactaţi pentru a vă furniza soluţii de calitate – detalii aici.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.