Banda adeziva scotch NU se lipeşte bine? – Află acum de ce!

Se întâmplă uneori ca firmele care folosesc banda adeziva scotch pentru activităţile curente să observe că aceasta nu are proprietăţi adezive suficient de bune – mai exact aderenţa este slabă. Evident, când se întâmplă acest lucru, cei mai mulţi dintre noi tindem să dăm vina pe calitatea benzii adezive. Însă cauza pentru o aderenţă slabă nu este întotdeauna calitatea inferioară a benzii, ci poate fi vorba despre suprafaţa pe care lipiţi sau condiţiile externe. 

Cauze pentru care banda adeziva scotch nu se lipeşte 

În cazul în care vă confruntaţi cu această problemă, luaţi în considerare orice cauză care ar putea influenţa modul de lipire. Iată mai departe câteva cauze concrete ce pot face ca banda adeziva scotch să nu se lipească aşa cum ar trebui:

  1. Temperatura. Ţineţi cont de temperatura din încăpere sau din depozit atunci când folosiţi banda adezivă. Atât banda cât şi suprafaţa de lipire ar trebui să aibă cel puţin 18 grade Celsius. Modul în care banda adeziva scotch se lipeşte depinde foarte mult de temperatură – cu cât este mai scăzută, cu atât fixarea va fi mai slabă. În cazul în care activitatea dumneavoastră presupune lucrul la temperaturi scăzute, ar trebui să folosiţi o bandă adezivă special proiectată în acest sens.
  2. Suprafaţa. Suprafaţa de lipire ar trebui să fie în primul rând curată. Urmele de praf, de murdărie, grăsime şi chiar unele resturi de umiditate pot contamina suprafaţa adezivă, transformându-se în bariere între banda adezivă şi suprafaţa de lipit. Pentru a pregăti cât mai bine suprafaţa de lipire, vă recomandăm să o spălaţi rapid cu puţin alcool şi să o uscaţi cu o cârpă curată. 
  3. Uniformitate. Banda adezivă tipică este prevăzută cu un strat de adeziv foarte subţire şi neted. Suprafaţa pe care dumneavoastră vreţi să aplicaţi banda este la fel de netedă, încât aceasta să se uniformizeze foarte bine? Dacă suprafaţa este aspră şi presărată cu denivelări, cel mai probabil banda va face contact şi se va lipi în mod corespunzător doar în punctele înalte. În consecinţă legătura va fi slabă pentru că nu va fi uniformă. Pentru o suprafaţă uşor aspră s-ar putea să aveţi nevoie de o bandă cu un strat adeziv mai gros care să poată umple aceste mici denivelări, oferind astfel o fixare mult mai bună. Dacă suprafaţa este şi mai aspră, atunci s-ar putea să aveţi nevoie de o bandă adezivă specială cu spumă. 
  4. Din ce material este realizată suprafaţa pe care vreţi să lipiţi banda adezivă? Este din plastic? Este acoperită cu vopsea sau un lac cu aderenţa naturală redusă? Trebuie să ştiţi că în general o banda adeziva scotch simplă nu se va lipi pe suprafeţele cerate, pe silicon sau chiar pe orice tip de polietilenă. În aceste situaţii ar putea fi utilă o bandă cu adeziv din cauciuc natural, însă cel mai bine este să faceţi un studiu şi să vedeţi exact ce tip de bandă adezivă se potriveşte pentru suprafeţele cu care lucraţi în mod obişnuit. 

În ultimă instanţă s-ar putea să fie necesar să schimbaţi tipul suprafeţei de lipit astfel încât să puteţi folosi o banda adeziva scotch care să asigure o fixare foarte bună. Asta înseamnă că puteţi curăţa suprafaţa cu un abraziv sau ca o puteţi trata cu un strat sau o substanţă compatibilă cu adezivul benzii. 

Sperăm că toate aceste sfaturi vă vor ajuta pentru a găsi de fiecare dată soluţia optimă pentru o aderenţă foarte bună. Iar dacă aveţi în continuare întrebări despre banda adeziva scotch pe care o comercializam, despre suprafeţe sau despre cum să obţineţi o aderenţă mai bună pentru banda de lipit, echipa Fabricii de Ambalaje Paff vă stă la dispoziţie. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.