Cutie carton pentru discul de vinil – prima parte

Există o mulţime de articole în care bloggerii încearcă să explice metode inedite de ambalare a discurilor de vinil. Unii optează pentru cutie carton şi folie cu bule de aer, alţii consideră că hârtia de ambalaj este mai eficientă, alţii găsesc că un disc vinil încape perfect într-o cutie de pizza şi poate fi expediat chiar în această formă. 

Cutie carton pentru discul de vinil: Să trecem la subiect

Iată câteva linkuri cu sfaturi de ambalare a discurilor vinil

Sfatul numărul 1 – bun, dar există opţiuni mai eficiente
Sfatul numărul 2 – bubble wrap Armageddon
Sfatul numărul 3 – bun, dar în partea superioară există numai folie cu bule de aer
Sfatul numărul 4 – o metodă consumatoare de timp
Sfatul numărul 5 – metodă ineficientă, există opţiuni de împachetare mult mai bune
Sfatul numărul 6 – Uhh! Cuţite! Ambalaj ciopârţit!
Sfatul numărul 7 – metodă complexă, consumatoare de timp
Sfatul numărul 8 – metodă veche de împachetare

În exemplele de mai sus se pierd din vedere câteva aspecte


Supra – împachetare! Chiar e nevoie de atât de multă folie cu bule de aer? Aveţi într-adevăr nevoie de elemente rigide? Ce cantitate de bandă adezivă veţi folosi pentru aceste metode de ambalare? Cumpărătorul va trebui să caute prin toate aceste lucruri ca să ajungă la discul cel mult dorit, riscând astfel să-l deterioreze din greşeală (discul propriu zis sau husa acestuia).


Timpul de împachetare – La prima vedere, toată lumea care expediază un disc de vinil în cutie carton pare să aibă o grămadă de timp la dispoziţie pentru a-l împacheta. Sau nu? În general aveţi nevoie de metode eficiente şi rapide pentru a trimite discurile. 


Protecţie la impact – Este o probleme esenţială când vorbim despre ambalare în cutie carton şi mai ales de discurile vinil care sunt valoroase şi fragile atât pe interior cât şi pe exterior (husele/ coperţile). În aceste condiţii, de ce să încercaţi să improvizaţi cutii şi diverse ambalaje care nu sunt special concepute pentru a răspunde eficient necesităţii de protecţie la impact? 


Costurile de transport – Preţul de transport este influenţat de volumul şi greutatea pachetului. Practic cu cât coletul dumeavoastră este mai mare şi mai greu, cu atât veţi plăti mai mult. Dacă adăugaţi prea multe materiale şi ambalaje de protecţie riscaţi ca pachetul să cântărească mai mult şi să ocupe mai mult spaţiu – mai ales dacă folosiţi o cutie carton în acest sens. Reduceţi cantitatea de materiale folosite pentru ambalarea discurilor vinil şi automat veţi reduce costurile de transport – mai ales dacă puteţi beneficia de preţuri mai mici pentru colete compacte. 

Costurile de ambalare. Dacă aveţi o afacere cu distribuţie de discuri vinil va fi frustrant să plătiţi prea mult pentru soluţiile de ambalare. Este important să satisfaceţi cerinţele clienţilor, dar plătind prea mult pentru ambalaje automat preţurile discurilor vor creşte (sau nu vor mai fi vandabile). Dacă vreţi să minimizaţi costurile de ambalare şi expediere pentru discurile de vinil, ar trebui să fiţi mai riguros. Nu trebuie să renunţaţi la materialele de protecţie, dar ar trebui să ambalaţi inteligent. Folosiţi o cutie carton personalizată pentru expedierea unui vinil în loc să încercaţi să improvizaţi soluţii de ambalare cu materiale ieftine (de exemplu să tăiaţi cutii mai mari pe care să le adaptaţi dimensiunii discului său să încercaţi să construiţi o cutie dintr-o folie de carton ondulat pe care nu o mai folosiţi). 

Vreţi să ştiţi totuşi care sunt cele mai bune sfaturi de ambalare a discurilor de vinil? Urmăriţi-ne pe blog pentru că vom posta în curând un nou articol pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.