Cutie de carton:  Vindeţi online discuri vinil? – partea a doua

Fiecare pare că are nevoie din când în când de o cutie de carton pentru diverse scopuri. Dar v-aţi gândit vreodată că cei care comercializează discuri de vinil caută permanent soluţii complexe de ambalare? Într-un articol recent discutăm despre discurile de vinil şi despre cât de inventivi sunt oamenii când vine vorba despre ambalarea acestora (cu scopul de a fi expediate). Tot atunci am promis că vom reveni cu noi sfaturi de ambalare pentru aceste discuri care sună cald, plăcut sofisticat.

Să ambalezi discuri vinil în cutie de carton pentru a le expedia la distanţă unui cumpărător nu este o sarcină uşoară. Din contră. Este atât de dificil încât, aşa cum vă arătăm în articolul precedent, tot mai multe persoane postează pe internet metode, tutoriale şi sfaturi de ambalare eficientă pentru aceste discuri atât de iubite în toată lumea. Având în vedere că discurile de vinil sunt fragile, că firmele de curierat aşează coletele teancuri unele peste altele, nu e de mirare că această chestiune este în acest moment un subiect fierbinte pe internet. 

Cum trebuie să ambalaţi discurile de vinil în cutie de carton pentru a fi bine protejate

Iată care sunt sfaturile bune în ceea ce priveşte ambalarea discurilor de vinil:

Detaşarea coperţilor şi suprapunerea. Cele mai multe sfaturi de amabalre a discurilor de vinil vă îndeamnă să îndepărtaţi husele-plic în care se află înainte de a le împacheta şi a le expedia prin curier. De ce? Pentru că un impact poate duce la spargerea discului. Nu ar trebui să vă pară rău să faceţi acest lucru chiar dacă coperta discului este veche. Practic aveţi nevoie de un plic-separeu în care să introduceţi discul ca să fie mai bine protejat. Din fericire mai nou există şi soluţii complexe, cutii extrem de rezistente concepute special pentru discuri de 12 inch sau  7 inch, în care pur şi simplu aşezaţi discul cu tot cu copertă.


Colţurile trebuie să fie bine protejate, în cutie de carton. Dacă în timpul transportului colţurile se deteriorează, valoarea copertei scade şi cel mai probabil clientul va dori să facă retur. Nu faceţi compromisuri când alegeţi o cutie de carton ci protejaţi cu atenţie colţurile discurilor atunci când le expediaţi. Cutiile speciale pentru discuri de vinil au colţurile deja întărite. 


Sigilaţi coletul. Trimiteţi un disc vinil vechi sau unul foarte rar? În acestea cazuri este posibil că hoţii să fie tentaţi să sustragă conţinutul pachetului. Mai mult, dacă coletul nu este sigilat există riscul că discul să se deterioreze, să se piarta sau să se rupă. 

Urmând sfaturile de mai jos veţi putea trimite un disc de vinil mai bine protejat în cutie de carton:

  • Scoateţi discul din plic şi aşezaţi-l într-un sandwich pentru a fi bine protejat.
  • Folosiţi numai ambalaje cu colţuri tari, rigide/ din carton ondulat rigid. 
  • Împachetaţi discul perfect în cutie de carton pentru a limita riscul de deteriorare în timpul transportului (Reţineţi că destinatarul trebuie să poată scoate cu uşurinţă discul din colet).
  • Dacă trimiteţi un disc vinil de valoare mai mare, sigilaţi coletul. 
  • Marcaţi coletul cu mesaje cum ar fi “Fragil” sau “Nu îndoiţi”
  • Dacă expediaţi frecvent discuri vinil aveţi nevoie de o soluţie de ambalare de încredere, eficienţă din punct de vedere al costurilor, accesibilă, rapidă şi uşor de utilizat. 

Noi vă putem ajuta. Contactaţi-ne azi – aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.