Design ambalaj: Top 9 fonturi potrivite pentru etichetare

Design ambalaj şi top 9 fonturi potrivite pentru etichetare. 

Proiectarea designului pentru ambalaje este o chestiune extrem de serioasă şi complexă, aşa încât azi există persoane specializate care studiază comportamentul consumatorilor şi care se ocupă doar de crearea celor mai interesante şi atractive soluţii. În proiectarea ambalajelor există întotdeauna unele lucruri cheie pe care trebuie să le reţineţi. În continuare vom vorbi şi vom defalca în trei mari categorii cele mai potrivite 9 fonturi pentru etichete. Pentru clasificare vom ţine cont de tipul ambalajului şi materialul utilizat. 


Design ambalaj – Ce font să folosesc pentru etichetare?

1. Design ambalaj pentru cutii maro – Cele mai bune fonturi pentru cutiile maro din carton. Reţineţi că imprimarea direct pe cutii maro de carton este mai complicată decât pe alte materiale (mai dense). Există riscul ca, dacă fontul este prea îngust, să se scufunde pur şi simplu în carton ceea ce înseamnă că va fi greu de descifrat. Nu acelaşi lucru putem spune despre un font cu litere groase care este clar şi concis. Din aceste considerente, cele mai bune fonturi pentru cutiile maro din carton sunt următoarele:
a) Helvetica Neue – BOLD


b) Franklin Gothic


c) Cooper Black

2. Design ambalaj pentru cutii din carton ondulat – Cele mai bune fonturi pentru cutiile din carton ondulat. Imprimarea pe carton ondulat deschide o mulţime de posibilităţi. În acest caz se pot folosi mai multe tipuri de fonturi. În general, atunci când imprimarea se face pe o cutie din carton ondulat se apelează la tipar offset, nu digital, pentru că aceasta menţine costurile reduse. Alte aplicaţii la fel de interesante sunt folosirea ştampilelor, reliefarea sau încrustarea de fonturi şi grafică. Iată mai departe câteva fonturi potrivite pentru cutiile din carton ondulat:
a) Futura


b) Pacifico


c) Chunk Five


3. Design ambalaj pentru cutii lito-laminate – Cele mai bune fonturi pentru cartonul lito-laminat. În această situaţie aţi putea folosi cu succes orice font. Lito-laminarea este una din cele mai calitative şi populare aplicaţii pentru imprimarea pe carton. Practic, în acest caz mesajul este tipărit, fie în format digital fie offiset direct pe hârtie, iar mai apoi este laminat pe carton, înainte de a fi tăiat conform proiectului. Iată câteva fonturi minimaliste foarte frumoase pe care nu aţi putea să le folosiţi în primele două cazuri, dar care sunt potrivite de această dată:
a) NEXA – Light


b) Seaside Resort


c) Museo Slab

Căutaţi fonturi şi simboluri pentru ambalajele dumneavoastră? Iată o aplicaţie gratuită care include o serie de simboluri utile pentru ambalaje, astfel încât să nu fiţi nevoit să le realizaţi singur – se numeşte Font Squirrel şi este disponibilă aici. Pentru alte sfaturi despre design ambalaj şi materiale de ambalare citiţi articolele noastre de pe blog. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.