Folie de impachetat cu bule – 11 utilizări inteligente

Această folie de impachetat cu bule este unul din cele mai populare materiale de ambalare folosite în prezent. Este deosebit de utilă pentru ambalarea produselor electronice şi a altor articole fragile. Bulele sunt umplute cu aer, iar acest lucru face ca ele să devină adevărate perne de aer ce protejează perfect obiectele chiar şi atunci când asupra lor există presiune din exterior. 


Folie de impachetat cu bule – modalităţi inteligente de întrebuinţare

Dar în afară de a fi utilizată ca sursă de ambalare, o folie de impachetat cu bule poate fi folosită şi în alte scopuri inovatoare. Iată mai jos câteva modalităţi creative de întrebuinţare. 

  • Menţine o anumită temperatură a alimentelor. Dacă mergeţi la cumpărături într-un magazin alimentar aflat mai departe de locuinţa dumneavoastră şi vreţi să menţineţi temperatura alimentelor cumpărate, le puteţi înfăşura într-o folie cu bule. De exemplu, înfăşuraţi cutia de îngheţată într-o folie de împachetat cu bule şi ea nu se va topi atât de uşor până ajungeţi acasă. Temperatura rămâne stabilă pentru că folia împiedică pătrunderea aerului. 
  • Înveliş de protecţie pentru plante. Dacă aveţi răsaduri în grădină şi vreţi să le protejaţi de păsări, le puteţi acoperi cu folie de împachetat cu bule. Aşezaţi folia cu bulele în jos şi faceţi nişte găuri de aerisire pentru circulaţia aerului. În acest mod puteţi planta seminţe şi puteţi creşte plante. Căldura radiantă a materialului plastic încălzeşte solul cu până la aproape 3 grade Celsius mai mult. 
  • Păstraţi forma genţilor de mână. Dacă aveţi genţi pe care nu le folosiţi pentru o perioadă, o idee foarte bună este să le umpleţi cu folie de impachetat cu bule de aer pentru ca ele să nu se deformeze.
  • În maşină păstraţi băuturile reci sau calde. Fie că este vorba despre o sticlă de apă rece sau despre un ceai fierbinte, puteţi păstra temperatura iniţială a băuturilor înfăşurându-le în folie cu bule de aer deoarece aceasta are proprietăţi foarte bune ca material izolant. 
  • Dacă vă plac chilipirurile şi obişnuiţi să cumpăraţi brelocuri sau alte obiecte fragile care se vând vrac (mai ales când mergeţi în concediu), asiguraţi-vă că aveţi întotdeauna la dumneavoastră o mică folie cu bule de aer. Aşezaţi obiectele fragile în interior şi le puteţi transporta pe distanţe lungi fără probleme. Shopping-ul face parte din orice călătorie în locuri noi, aşa că se merită să puneţi în bagaje un pic de folie cu bule. 
  • Protejaţi-vă parbrizul pe timpul iernii. Iarna parbrizul maşinii îngheaţă sau este acoperit de zăpadă. Pentru a-l proteja aşezaţi o folie cu bule de aer pe suprafaţa sa. Folia va acţiona ca un izolator şi în plus va fi mai uşor să îndepărtaţi zăpada acumulată. 
  • Izolaţie pentru ferestre. Iarna folosiţi folie de impachetat cu bule de aer pentru a izola ferestrele. Încăperile vor fi mai călduroase şi veţi reduce consumul de energie electrică. 
  • Protejaţi pereţii împotriva loviturilor provocate de deschiderea uşilor. 
  • Păstraţi alimentele perisabile mult mai bine atunci când le transportaţi dintr-un loc în altul (inclusiv pe cele congelate),
  • Masaj pentru picioarele obosite. Tăiaţi o folie cu bule de aer de forma tălpii piciorului dumneavoastră – introduceţi în pantof. Veţi simţi cum vă relaxaţi pe măsură ce păşiţi pe bulele de aer. Efectul este incredibil. 

Data viitoare, când vreţi să scăpaţi de nişte folie de impachetat cu bule de aer (comandaţi aici), gândiţi-vă la aceste modalităţi uimitoare de întrebuinţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.