Infoliere – Cum să depozitaţi păleţii cât mai eficient?

“Care este cel mai bun şi mai rentabil mod de infoliere a  păleţilor?” – dacă aceasta este o întrebare pentru care căutaţi răspuns în dorinţa de a vă eficientiza cât mai mult activitatea, atunci citiţi în continuare pentru a descoperi soluţii practice. 

În primul rând trebuie să ştiţi că răspunsul depinde în cea mai mare parte de afacerea dumneavoastră şi de nevoile sale specifice. Există soluţii pentru fiecare afacere, indiferent de dimensiunea sa – fie că vorbim despre o fabrică mică sau depozit de produse alimentare, fie că discutăm despre o companie mare de transport şi logistică. 

În esenţă, când vorbim despre operaţiunea de infoliere a păleţilor există două opţiuni principale: una manuală, iar cealaltă bazată de folosirea unor maşini automatizate de ambalare. Dumneavoastră decideţi care este cea mai bună soluţie în cazul dumneavoastră, ţinând cont de echipamentele în care sunteţi dispus să investiţi şi raportându-vă la volumul activităţii dumneavoastră. În cazul în care activitatea dumneavoastră presupune înfolierea unui număr redus de paleţi în fiecare lună, cel mai rentabil este ca operaţiunea să se realizeze manual. Dacă însă aveţi de înfoliat un număr mare de paleţi în fiecare lună şi vreţi să scădeţi costurile aferente înfolierii, concomitent cu creşterea vitezei de ambalare, atunci cel mai probabil, cea mai bună variantă pentru dumneavoastră ar fi să folosiţi maşini automate de infoliere. 

Trei opţiuni principale de infoliere a păleţilor

 

  1. Înfolierea manuală. Prima opţiune este înfăşurarea manuală a păleţilor în folie stretch. Folia se înfăşoară manual în jurul paletului de către un angajat, care înconjoară paletul şi îl îmbrăca peste tot, asigurând astfel încărcătura. Tot pentru infoliere manuală se poate folosi un dispenser manual (detalii aici) aşa încât operaţiunea va fi mai simplă şi mai rapidă. Această soluţie este rentabilă pentru firmele care infoliază un număr mic de paleţi, cu toate că introducerea maşinilor automate de înfoliere poate face o diferenţă majoră.
  2. Maşină pentru înfoliere. Este un echipament care se învârte în jurul paletului, aplicând pe acesta folie stretch, până la o înălţime de 2 metri. Poate fi folosită cu mai multe tipuri de folie şi este uşor de manevrat. Ocupă puţin spaţiu şi este uşor de depozitat. Elimină oboseala angajaţilor însărcinaţi cu înfolierea păleţilor şi elimină necesitatea de îndoire şi întindere, acţiuni necesare în cazul înfolierii manuale. În plus, această maşinărie îmbunătăţeşte calitatea modului în care se infoliaza un palet şi reduce pierderile cu materia primă (folie stretch). 
  3. Echipamente semi-automate sau complet automate pentru înfolierea păleţilor. Sunt maşinării fixe care pot înfolia cu uşurinţă un palet. Încărcătura este plasată pe o anumită suprafaţă a maşinăriei, iar mai departe aceasta înfoliază paletului. Un astfel de aparat poate ajunge la o viteză de 25 – 180 de paleţi înfoliaţi pe oră, ceea ce este foarte mult. Costurile de infoliere se vor reduce simţitor, viteza  va creşte, numărul angajaţilor necesari pentru operatiunea de înfoliere va scădea iar paletul va fi mult mai bine asigurat. Echipamentele de înfoliere automată reduc volumul de folie stretch necesar pentru un palet şi optimizează stabilitatea încărcăturii de tranzit. 

Aveţi o afacere mai mică sau mai complexă? 


Vreţi să:

  • reduceţi consumul de folie stretch
  • să creşteţi stabilitatea încărcăturilor
  • să acceleraţi procesul de înfoliere a păleţilor?

Atunci luaţi legătura cu echipa Paff pentru sfaturi şi consultanţă privind achiziţionarea materialelor şi echipamentelor necesare de infoliere a păleţilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.