Magazinul de cutii vă spune cum să ambalaţi eficient

Magazinul de cutii vă propune în acest articol 4 modalităţi prin care puteţi face ca procesul de ambalare să fie mai flexibil. De ce? Pentru ca flexibilitate înseamnă eficientă şi productivitate!

Dacă depozitul dumneavoastră trebuie să fie pregătit pentru a face faţă cererilor intense într-o anumită perioadă, atunci întreaga dumneavoastră activitate ar trebui să fie cât mai flexibilă. Asta înseamnă un proces de ambalare mai consistent şi mai rapid, care să facă faţă presiunilor. Asta înseamnă eficientă.

Magazinul de cutii: 4 modalităţi de ambalare eficientă

Există o mulţime de soluţii care vă pot ajuta să creşteţi eficienţa fiecărei etape din procesul de ambalare. De exemplu, puteţi folosi dispozitive şi maşini automate sau semiautomate. În acest mod personalul se poate concentra mai departe pe acele sarcini ce necesită mai multă gândire şi iniţiativă.

Dacă operaţiunile de ambalare încetinesc frecvent atunci când aveţi de pregătit obiecte fragile sau delicate, cel mai bine este să introduceţi materiale de ambalare specializate, cum ar fi ambalajele cu suspensie în care produsele se aşează mai bine şi unde sunt mai bine protejate. Eliminând nevoia de a umple cutia cu folie cu bule de aer sau alte materiale de protecţie, procesul de ambalare va deveni mai rapid. În plus, produsele vor fi în siguranţă. În magazinul de cutii Paff veţi găsi multe astfel de soluţii de ambalare.

 

Creşterea volumului. De multe ori motivul pentru care depozitele au nevoie de operaţiuni mai rapide este pentru a face faţă unei productivităţi mai mari din anumite perioade. Există o mulţime de soluţii de ambalare automate şi semi-automate, precum şi materiale alternative, soluţii care vă pot ajuta să îmbunătăţiţi productivitatea în aceste perioade de vârf, când cererea este mai mare.

De exemplu, cutiile speciale care se montează rapid şi care nu necesită prindere cu bandă adezivă vă permit să fiţi mult mai operativi, ceea ce este ideal dacă doriţi să creşteţi volumul de muncă din staţiile de ambalare existenţe. Aceste cutii sunt pre-formate şi se montează uşor, prin îmbinarea marginilor. Apoi marginea capacului are o zonă care se introduce în cutie, aşa încât produsul stă în cutie fără să fie nevoie să folosiţi bandă adezivă ca să prindeţi capetele. Puteţi folosi de asemenea o maşină automată de legat banda pp pentru a creşte viteza de legare a cutiilor ce urmează a fi expediate. În acest mod ele vor fi şi mai bine securizate. Aceste dispozitive din magazinul de cutii sunt mobile şi le puteţi muta de la o locaţie la alta în funcţie de cerinţele de ambalare pe care le aveţi la un moment dat. 

 

Folosiţi întotdeauna ambalaj de cea mai bună calitate de la magazinul de cutii. Când aveţi probleme cu ambalajele de calitate slabă care se rup sau se strivesc prea uşor, de obicei sunteţi nevoit să re-ambalati sau să vă ocupaţi de retururi, ceea ce nu este deloc plăcut pentru că toate acestea determină întârzieri în procesul de ambalare şi livrare. Întregul proces de producţie încetineşte. Din acest motiv trebuie să vă asiguraţi că folosiţi în mod constant soluţii de ambalare de cea mai bună calitate.

Acestea pot contribui la reducerea substanţială a costurilor de manipulare şi a retururilor (care înseamnă înlocuirea produselor deteriorate). De exemplu, o sarcină paletizată este mult mai stabilă şi sigură atunci când a fost efectuată cu o maşinărie specială şi nu manual. De aceea soluţiile automate şi semi-automate pentru aplicarea foliei stretch sunt mult mai eficiente. 

 

Faptul că aveţi o imagine de ansamblu completă a tuturor etapelor necesare în procesul de ambalare şi distribuţie înseamnă că fluxul de lucru este mai eficient. Proiectarea unui astfel de flux de lucru vă poate ajuta să eliminaţi muncă inutilă, să eficientizaţi procesele şi operaţiunile, să vă asiguraţi că toate materialele şi tehnologiile sunt perfecte pentru afacerea dumneavoastră. 

Magazinul de cutii vă stă în continuare la dispoziţie cu alte sfaturi utile de ambalare eficientă. Urmăriţi-ne pe blog şi pe facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.