Mase plastice – sfaturi de selectare a ambalajelor

În fiecare an în procesul de ambalare se folosesc milioane de tone de mase plastice. Plasticul este util în aproape orice activitate ce necesită ambalare. De la afaceri mici până la întreprinderi mari, fiecare întreprinzător caută cele mai bune recipiente, cutii şi soluţii de ambalare din mase plastice. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre selectarea materialului propriu-zis, este dificil să găsim ambalajele de plastic care să se potrivească cel mai bine scopurilor noastre de ambalare. Prin urmare, iată în continuare câteva sfaturi utile care vă pot ajuta să găsiţi materialele plastice de dimensiuni potrivite pentru nevoile dumneavoastră de ambalare. 

Ambalaje din mase plastice – Dimensiunea joacă un rol important


Unul din cele mai importante lucruri înainte de a alege ambalajul din plastic este să decideţi cu privire la dimensiunea sa. Diferite produse necesită diferite forme şi dimensiuni de materiale plastice pentru ambalare. De aceea este foarte important să cunoaşteţi bine dimensiunile produselor ce urmează a fi ambalate. După ce aţi hotărât acest lucru puteţi să vă gândiţi la achiziţionarea recipientelor şi ambalajelor din mase plastice. Ar trebui să luaţi în considerare şi alţi factori, cum ar fi calitatea materialelor plastice şi tipul acestora, inclusiv împachetarea cu folie cu bule de aer. 

Tipuri de mase plastice

Tipurile de materiale plastice sunt din nou un lucru important de avut în vedere atunci când comandaţi ambalaje din mase plastice. 

  • PET: Polyethylene Terephthalate – Sunt de obicei utilizate la fabricarea sticlelor. Reprezintă de asemenea unul din materialele utilizate în mod frecvent pentru înfoliere. Unul din avantajele principale ale acestui tip de material plastic îl reprezintă faptul că se poate recicla uşor; de altfel este unul din materialele cele mai reciclate în SUA şi Marea Britanie.
  • PE – Polyethylene – Se foloseşte în diferite scopuri. Câteva dintre cele mai utilizate materiale pe scară largă în industria ambalajelor sunt sticlele, capacele de etanşare şi materialele de etanşare. Şi acesta este unul din cele mai comune tipuri de materiale utilizate pentru sigilare. Sticlele realizate din acest tip de material plastic sunt uşor de reciclat şi prin urmare există o preferinţă mai mare pentru acestea. 
  • PP – Polypropylene – Una din cele mai comune utilizări pentru acest tip de plastic îl reprezintă pungile subţiri. Apoi se foloseşte pentru fabricarea sticlelor şi caserolelor pentru carne. Totuşi, având în vedere că acestea nu sunt aşa uşor de reciclat, cererea pentru ele nu este atât de mare ca în cazul celorlalte tipuri de mase plastice.
  • PS – Polystyrene – Se foloseşte frecvent pentru fabricarea recipientelor pentru iaurt şi caserole pentru legume (cele cu găuri de aerisire; pot fi transparente, negre, albastre etc). 
  • PVC – Polyvinyl Chlorid – Acum câţiva ani era cel mai folosit tip de material plastic, dar acest lucru nu mai este valabil azi. 

Folii de plastic


Există folii de plastic care se pot folosi pentru apă sau pe acoperişurile caselor. În moş similar, există pungi de plastic pentru ambalare şi depozitare. De exemplu unele din aceste sunt fabricate din spumă cu densitate redusă. Sunt foarte rezistente la substanţe chimicale şi prin urmare pot fi folosite cu uşurinţă pentru ambalarea articolelor delicate care riscă să se deterioreze din cauza contactului cu unele substanţe chimice. 

Luând în considerare toate informaţiile menţionate mai sus puteţi determina cu uşurinţă tipul materiale plastice de care aveţi nevoie. În cazul în care în continuare nu sunteţi sigur ce soluţie de ambalaje din plastic să folosiţi în activitatea dumneavoastră, ne puteţi contacta pentru asistenţă suplimentară. 


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.