Plasa de rafie – o alegere eco-friendly

Plasa de rafie reprezintă, din punct de vedere ecologic, o alegere mai bună decât punga din plastic şi cea din hârtie. Facem mai departe o comparaţie între aceste trei tipuri de pungi pentru a descoperi că plasa de rafie este într-adevăr o alegere eco-friendly.

Plasa de rafie – mai ecologică decât pungile de plastic şi hârtie

Azi foarte multe persoane sunt de acord că pungile de plastic sunt dăunătoare pentru mediul înconjurător. Ştim cu toţii că aceste pungi nu sunt eco-friendly, dar unele persoane folosesc saci de rafie din polipropilenă, iar aceştia sunt reciclabili şi nu sunt dăunători pentru mediu. Din păcate, statisticile arată că această procedură de reutilizare nu a devenit atât de populară în rândul oamenilor. Aşa cum se arăta într-un raport, pungile de plastic se folosesc în proporţie de doar 1%, iar restul se aruncă la gunoi. După ce ajung la sol, e nevoie de foarte mult timp pentru a se descompune – între 15 şi o mie de ani pentru descompunere. Dar partea cea mai neplăcută este că aproape toate resturile rezultate în urma eliminării pungilor de plastic, ajung în mare, ceea cea înseamnă pagube masive aduse speciilor pe cale le dispariţie.  

O soluţie la această problemă o reprezintă plasa de rafie (din polipropilenă). Aceste plase sunt fabricaţi din materiale de calitate superioară. Cel mai important lucru este că polipropilena este ecologică şi că ea nu aduce prejudicii mediului înconjurător, lucru care se întâmplă în cazul pungilor obişnuite de plastic. Plasele şi sacii de rafie nu sunt un pericol atât de mare pentru mediul înconjurător. O cercetare recentă arată că pungile standard de plastic sunt dăunătoare pentru mediu pentru că sunt fabricate din materiale polimerice toxice, care în timpul procesului de degradare eliberează otrăvuri în atmosferă. În schimb pungile şi sacii din rafie nu provoacă astfel de probleme. Astfel plasa de rafie este considerată sigură şi fără riscuri din acest punct de vedere. 

Cel mai important lucru pentru care oamenii aleg sacul şi punga de rafie în detrimentul pungilor de plastic şi hârtie este faptul că ele se pot folosi de mai multe ori. Au o ţesătură rezistentă şi pot fi reutilizate fiind foarte eficiente – nu se rup.

Se recomandă utilizarea pungilor de hârtie în detrimentul celor de plastic obişnuite, însă chiar dacă hârtia se descompune într-un termen mai scurt, în timpul procesului de fabricaţie se aduc prejudicii imense mediului înconjurător. După cum arată unele rapoarte, se pare că pentru fabricarea pungilor de hârtie se taie milioane de copaci, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru creşterea poluării, deoarece arborii funcţionează pe post de filtre de aer. În procesul de fabricare a pungilor de hârtie, în mediu sunt eliberate cantităţi mari de toxine. Doar 20% din pungile de hârtie ajung să fie reciclate, în timp ce restul de 80% se transformă în deşeuri pentru că prin natura lor se rup mult mai uşor. 

Prin urmare, dacă doriţi să adoptaţi obiceiuri eco-frindly, puteţi începe cu punga de rafie (ţesută cu polipropilenă). Având în vedere că acestea determină mai puţină poluare şi este mai rezistentă la uzură, se pare că este perfectă pentru transportul alimentelor obişnuite. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.