Ambalaje biodegradabile – iată despre ce vom discută în acest articol. Pentru că azi mai mult decât oricând, toată lumea vorbește despre mediul înconjurător. Astfel a apărut expresia “eco-friendly”, adică "prietenos cu natura". A fi prieten cu natura însemnă să folosim produse de calitate, la prețuri corecte, împachetate în ambalaje biodegradabile sau care provin din reciclare. Atunci când alegeți consumabile de ambalare pentru afacerea dumneavoastră este indicat să efectuați câteva cercetări în primă instanță, cu scopul de a vă impresiona clienții exigenți. Arătați clienților că acordați atenție protejării mediului înconjurător, iar ei vor ști că pot cumpăra de la dumneavoastră având conștiința clară că în acest mod ei înșiși contribuie la protejarea mediului înconjurător.
Ce înseamnă de fapt protejarea mediului înconjurător folosind ambalaje biodegradabile?
Există câțiva termeni folosiți în domeniul ambalajelor care fac referire la responsabilitățile de mediu: "reciclare", "reciclabil", "unică folosință", "compostabil" etc. Unele din aceste cuvinte sunt utilizate în mod alternativ, ceea ce nu este corect din punct de vedere tehnic. Să ne uităm de exemplu la diferența dintre "biodegradabil" și "degradabil". Vom observa că există diferențe subtile care au implicații majore în lumea naturală din jurul nostru.
Orice materiale folosite la fabricarea ambalajelor vor ceda mai devreme sau mai târziu într-o oarecare măsură. În definitiv chiar și pietrele se uzează în timp îndelungat, treptat, sub presiunea apei. Cu toate acestea, atunci când ne gândim la descompunerea responsabilă a materialelor de ambalare, întrebările care se pun sunt: Cât va dura procesul? Care sunt condițiile de mediu necesare care accelerează descompunerea?
Ambalajele non-degradabile vor crea în mod inevitabil deșeuri care vor continua să existe timp de mai mulți ani în această stare. În schimb, ambalajele ecologice se vor descompune mult mai rapid. Produsele degradabile sau foto-degradabile sunt proiectate să se deterioreze atunci când există condiții de căldură, umezeală sau soare. Asistența mecanică va accelera procesul de strivire a deșeurilor.
Un sac care este pur și simplu degradabil va arăta destul de rău în urma uzurii, se va rupe în bucăți și va avea un aspect mai zdrențuit, dar din punct de vedere al protecției mediului înconjurător, el se va descompune complet mult mai greu decât materialele biodegradable. Produsele degradabile lăsate pe mormane de gunoi vor fi foarte puțin expuse la soare și la ploaie-elemente necesare care le ajută să se degradeze.
Produse biodegradabile-sau ce iubesc microbii?
Pe de altă parte, materialele care sunt biodegradabile sunt ajutate de către microorganisme (alge, fungi și bacterii) să se descompună într-un timp mai scurt. Acești microbi digera produsele aruncate și le ajută să se descompună mai repede. O pungă biodegradabilă se va descompune în mod natural în doar câteva luni, lăsând elementele naturale ca apa, dioxidul de carbon și materialele organice să-și recapete locul în ecosistem. Acest lucru este mult mai sănătos pentru Planeta noastră decât un depozit de deșeuri debordante.
Ambalajele biodegradabile joacă un rol esențial în compostare. 90% din materialele compostabile sunt convertite în dioxid de carbon în aproximativ 6 luni. Deșeurile alimentare se pot duce la gropile de gunoi, dar din păcate nu se vor descompune rapid dacă sunt înconjurate de materiale non-degradabile.
De aceea, fiecare firmă trebuie să facă tot ce poate pentru a folosi și a oferi clienților produse sau ambalaje biodegradabile.
De aceea am inclus în oferta noastră o mulțime de produse eco ce au în componența hârtie reciclată, ambalaje biodegradabile și soluții "prietenoase" cu mediul înconjurător.