Trebuie să ambalați un produs important pe care să-l expediați prin curier în celălalt capăt al țării?
În funcție de natura produsului ce urmează a fi împachetat, poate fi extrem de important să luați în considerare o serie de factori meniți să-i păstreze integritatea la transport că să ajungă în stare perfectă la destinație. Dacă vorbim despre o carte obișnuită sau despre o scrisoare, lucrurile sunt simple. Nu e cazul să ne stresăm prea tare. Dar dacă produsul pe care urmează să-l expediați este unul fragil și de valoare? Poate fi vorba despre un cadou sau o mostră trimisă unui potențial client. Ultimul lucru pe care vi-l doriți în acest caz este ca produsul respectiv și/sau ambalajul în care este împachetat să ajungă deteriorat la destinatar.
Iată câteva sfaturi de ambalare de care să țineți cont atunci când folosiți serviciile unei firme de curierat.
Sfaturi de ambalare – mărimea contează
Dimensiunea produsului ce urmează a fi expediat reprezintă unul din primele lucruri la care trebuie să vă gândiți atunci când analizați posibilitățile de ambalare. Nu încercați să înghesuiți un produs prea mare într-o cutie prea mică sau un produs cu o formă atipică într-o cutie pe care trebuie să o tăiați și să o legați cu bandă adezivă prin unele locuri. Făcând așa riscați ca produsul să ajungă la destinatar deteriorat și uzat. O regulă de aur privind ambalarea vă îndeamnă să alegeți mai degrabă o cutie un pic mai mare decât una mai mică pentru un anumit bun. Dacă optați pentru o cutie puțin mai mare, după așezarea produsului vor rămâne câteva spații goale în interior. Avantajul este că puteți umple aceste goluri cu folie de protecție sau cu alte materiale de umplutură, astfel încât produsul să nu se mistedintr-o parte în alta. Dar în cazul în care cutia este mult prea mică nu veți putea folosi materiale de protecție și există riscul ca în unele zone produsul să iasă ușor prin cutie, ceea ce nu vă doriți.
Un alt lucru important ține de materialele pe care le veți așeza în interior, în jurul produsului. Acestea pot proteja foarte bine bunurile, împiedicându-le să se deplaseze la transport, lucru ce ar reprezenta un risc ridicat pentru integritatea lor mai ales dacă sunt scăpate sau aruncate. Ați fi uimit să vedeți cum se comportă o parte din curieri cu pachetele pe care le mută dintr-un loc în altul. Pentru protecție este recomandat să utilizați fulgi polistiren peanuts, separatoare de carton, folii de polistiren etc. Acestea ar putea fi înlocuite cu hârtii pe care nu le mai folosiți, bucăți mototolite de ziare sau sticle de plastic goale, dar gândiți-vă ce impresie veți face clienților care vor primi coletele de la dumneavoastră.
Sfaturi de ambalare – Verificați înainte de a expedia
Ultimul lucru pe care trebuie să-l verificați atunci când vreți să expediați un produs folosind serviciile firmelor de curierat rapid este să vedeți dacă ambalajul și produsul rămân ferme. Mișcați cutia. Nu ar trebui să zdrăngăne nimic în ea. Nu ar trebui să se deplaseze nimic în interiorul sau. Folosiți bandă adezivă transparentă pentru a lega accesoriile între ele, astfel încât acestea să nu se rostogolească prin interior. La exterior folosiți bandă adezivă (personalizată) de bună calitate și suficient de rezistentă pentru a lega foare bine tot pachetul. Cu siguranță nu vă doriți ca acesta să se dezmemebreze în timpul transportului. Nu sunteți sigur dacă ați aplicat suficientă bandă adezivă? Cereți părerea curierului care vă preia coletul. Nu în ultimul rând asigurați-vă ca eticheta este foarte bine strânsă și vizibilă deasupra coletului.
Pentru cele mai bune sfaturi privind organizarea și ambalarea eficientă a produselor accesați articolele noastre de pe blog