Pentru împachetarea și livrarea produselor de valoare se recomandă folosirea unor cutii din carton rezistente și a unor tehnici adecvate (lipirea corectă a benzii adezive, umplerea spațiilor rămase libere în interior, înfolierea produselor în materiale speciale de protecție, folosirea de separatoare acolo unde este cazul). Următoarele informații evidențiază principalele aspecte de care ar trebui să țineți cont atunci când ambalați produsele în cutii din carton.
Împachetarea produselor de valoare este o chestiune foarte delicată și serioasă. Dacă bunurile se deteriorează la transport, firma are de pierdut, cheltuielile cresc și profitul scade. De aceea, nu exagerăm dacă afirmăm că utilizarea de cutii din carton potrivite și de tehnici de împachetare corespunzătoare sunt aspecte vitale pentru succesul unei afaceri.
Cutii din carton – Așa DA:
- Utilizați întotdeauna cel mai potrivit tip de carton în funcție de produsele ambalate. Dacă doriți să ambalați obiecte grele, este indicat să folosiți cutii de carton solide formate din mai multe straturi. Acestea nu se vor rupe, ci vor rezista mai bine la o sarcină mai grea.
- Atunci când împachetați produsele este important să urmați câteva tehnici esențiale de împachetare corespunzătoare. Astfel produsele și cutiile în sine vor fi mai bine protejate la transport sau atunci când sunt depozitate unele peste altele.
- Căptușiți foarte bine interiorul cutiilor ca să nu rămână spații goale. De asemenea, aplicați suficientă bandă adezivă în toate cele patru colțuri ale unei cutii, precum și în partea din mijloc.
Cutii din carton – Așa NU:
- Nu presupuneți niciodată că împachetarea pe care ați făcut-o este “suficient de buna”. Iată o regulă de aur după care să vă ghidați dacă vă doriți ca produsele ambalate să fie foarte bine protejate: ca să fiți sigur că totul este bine, mai folosiți încă un strat de protecție!
- Nu folosiți niciodată cutii din carton rupte sau deteriorate. Nici să nu vă gândiți că aplicând bandă adezivă acolo unde cutia este zdrobită sau ruptă o veți putea face “ca noua”. Evitați această greșeală mai ales dacă doriți să împachetați produse fragile. Riscul ca ambalajul și cutia să cedeze la transport este foarte mare. Dacă aveți o cutie de carton ruptă, cel mai bine este să o reciclați.
- Nu încercați niciodată să înghesuiți mai multe produse decât poate cuprinde în realitate o cutie din carton. În cazul în care cutia de carton este creată și gândită pentru a susține o anumită greutate, este înțelept să nu o supraîncărcați.
Nu cunoașteți un furnizor de încredere pentru aprovizionarea constantă cu produse și materiale de ambalare necesare? Vă înțelegem îngrijorarea. Produsele dumneavoastră finite trebuie să fie trimise pe piață în siguranță și în timp util, astfel încât să poată fi oferite spre vânzare rapid pentru ca afacerea dumneavoastră să fie una prosperă. Produsele dumneavoastră trebuie ambalate foarte bine ca să ajungă în stare perfectă în mâna consumatorului final.
Din fericire aveți la îndemână o soluție competitivă. După cum vedeți, Fabrică de Ambalaje se află doar la un click distanță. Pentru cutii carton Bucuresti tot ce trebuie să faceți este să intrați pe www.paff.ro, unde veți găsi o gamă largă de soluții de ambalare.