Când aţi folosit ultima dată pungi de hartie? E posibil ca acest lucru să se fi întâmplat atât de firesc încât să nu fi acordat atenţie pungii în sine. Dacă aţi ridicat un pacheţel de la poştă, nişte alimente de la magazin sau nişte cărţi de la librărie, este posibil ca aceste articole să fi fost aşezate în pungi de hartie mai simple sau mai complexe, cu mânere realizate tot din hârtie sau rapid înfăşurate în partea superioară.
În afară de a primi produsele comandate online în pungi de hârtie, trebuie să ştiţi că acestea se pot folosi şi pentru alte lucruri. Iată câteva idei practice.
Pungi de hartie – Idei şi sfaturi utile
1. Puneţi la frigider ciupercile împachetate în pungi de hârtie
Dacă vreţi să depozitaţi ciupercile în frigider, la rece pentru următoarele zile, puteţi folosi cu încredere o pungă de hârtie în care să le aşezaţi. “De ce să nu le pun într-o pungă de plastic?” – ne-aţi putea întreba. Pentru că, dacă le lăsaţi în materiale din plastic (caserole sau pungi), ciupercile se vor strivi mai repede, se vor înnegri, vor deveni mai lipicioase şi îşi vor pierde din prospeţime. În schimb vor fi mult mai proaspete dacă le veţi păstra chiar şi pentru mai multe zile înfăşurate în pungi de hârtie.
2. Curăţaţi florile artificiale cu o pungă de hârtie cu sare
Dacă aveţi la birou sau acasă flori artificiale sau din materiale textile, puteţi să le oferiţi o nouă înfăţişare şi să le curăţaţi de praful inestetic de pe suprafaţa petalelor, cu ajutorul unei pungi de hârtie. Iată ce trebuie să faceţi. Puneţi într-o pungă de hârtie câteva linguri de sare, după care luaţi florile artificiale şi înmuiaţi-le prin sare. Agitaţi uşor punga de câteva ori, iar când le veţi scoate veţi observa că florile arată ca şi noi.
3. Folosiţi pungile de hartie pentru a crea marionete simple de mâna
Într-o după amiază ploiasa vă puteţi juca împreună cu micuţul dumneavoastră cu o marioneta confecţionată dintr-o pungă de hârtie. Folosiţi creioane colorate, acuarele, lipici, sclipici, foarfece şi câteva fire de lână. Desenaţi doi ochi surâzători pe una din feţele pungii de hârtie şi decoraţi-o apoi cu alte materiale.
4. Fructele se coc mai repede într-o pungă de hârtie
În mod surprinzător, pungile de hârtie reprezintă o modalitate eficientă de a coace fructele. Aşezaţi fructele în pungă şi puneţi pe lângă acestea câteva bucăţi de fructe care sunt deja bine coapte (de exemplu o banană). Acest lucru va accelera procesul de maturare şi funcţionează cu orice tip de fruct inclusiv piersici, banane, pere şi mere. Puteţi încerca chiar şi cu roşii. După ce s-au copt suficient, puteţi să le păstraţi pentru mai multe zile în frigider.
5. Uscaţi plante proaspete într-o pungă de hartie
Spălaţi şi uscaţi complet o mâna de ierburi proaspete. Aşezaţi-le cu vârful în jos într-o pungă de hârtie. Tăiaţi punga în zona tulpinilor, faceţi câteva găuri pentru a grăbi procesul de uscare, după care puteţi să le păstraţi timp de câteva săptămâni într-un loc cald. Astfel puteţi usca rapid ierburi aromate ca cimbru, rozmarin, busuioc sau plante de ceaiuri (sunătoare, cimbrişor, mentă etc).
Iată doar câteva din numeroasele utilizări ale pungilor de hartie, lucruri pe care oamenii le-au descoperit de-a lungul anilor. Pungile de hârtie reprezintă un mod de ambalare versatil şi la preţ accesibil. Dacă intenţionaţi să cumpăraţi pungi de hârtie, ne puteţi contacta cu încredere la fabrica de ambalaje. Pentru oferta noastră completă de pungi de hârtie click aici.
Aveţi altă sugestie interesantă de utilizare a pungilor de hartie? Lăsaţi-ne un comentariu şi o vom adăuga în lista de idei.