Ambalaje de carton pentru legume şi fructe

Sunteţi producător de legume-fructe şi căutaţi soluţii eficiente pentru ambalaje de carton? Aţi ajuns unde trebuie, căci PAFF este producător de cutii într-o gamă foarte variantă, pentru o mulţime de produse, inclusiv legume şi fructe. 


Legumele şi fructele nu se pot stivui pe verticală în timpul depozitării şi transportului. Prin urmare, una din caracteristicile dorite pentru ambalaje de carton ondulat pentru legume şi fructe este creşterea rezistenţei la stivuire. Datorită geometriei, cea mai mare putere de stivuire a recipientelor din carton ondulat se află la colţuri. Din acest motiv, ambalajele din carton nu ar trebui să fie prevăzute cu găuri pentru mânere sau fante de ventilaţie poziţionate în apropierea colţurilor. Apoi, acestea ar trebui limitate la 5-7% din suprafaţa laterală. 

Există mai multe tipuri de ambalaje de carton ondulat. Cele mai utilizate sunt recipientele RSC cu laterale care se pliază unele peste altele şi recipientele telescopice al căror capac se deschid cu totul (FTC).

Ambalajul RSC este cel mai folosit pentru că este simplu şi economic. Din păcate însă are o rezistenţă mică la stivuire şi poate fi folosit pentru produse cum ar fi cartofii care suportă o parte din sarcină de stivuire. FTC desemnează de fapt un ambalaj în interiorul altui ambalaj. Un al treilea tip de ambalaj este cutia Bliss formată din trei părţi separate de carton ondulat, utilă atunci când e nevoie de o putere maximă de stivuire. Toate acestea ambalaje de carton se închid cu bandă adezivă, capse sau fante ce intră unele în altele. 

Timp de mulţi ani la rândul, pe ambalaje de carton se aplicau etichete imprimante pe hârtie groasă, lipite sau capsate. Din cauza costurilor mari ale ambalajelor şi a forţei de muncă necesare, această practică este din ce în ce mai puţin folosită. În schimb, acum ambalajele produselor se pot imprima direct cu marca, dimensiunea şi alte informaţii utile pentru consumator. Este unul din cele mai mari avantaje pentru ambalajele din carton ondulat. 

Ambalaje de carton – două metode de imprimare 


Post-imprimare – când căptuşeala este imprimată după ce cartonul ondulat a fost format. Este cea mai populară metodă de imprimare a cutiilor pentru că este economică şi poate fi folosită pentru ambalaje carton mici. Cu toate acestea, post-imprimarea pe ambalajele din carton ondulat determină o grafică cu puţine detalii şi se limitează de obicei la una sau două culori.


Pre-printare. În acest caz rezultatele sunt mai elaborate, grafica este mai complexă şi se pot folosi mai multe culori. Căptuşeala printată se ataşează cartonului ondulat înainte ca acesta să fie format. În această situaţie costurile cresc cu aproape 15% faţă de prima metodă de imprimare, însă rezultatul este mult mai apreciat de către cumpărător. Calitatea vizuală a ambalajului influenţează percepţia asupra produsului, deoarece prima impresie a cumpărătorului este dată de exteriorul ambalajului. Cei mai mari manageri de produs preferă grafica de înaltă calitate pentru a-şi evidenţia marfă pe rafturile super-marketurilor. 


Ambalajele de carton preimprimate sunt de obicei rezervate pentru introducerea unor noi produse sau branduri. Specialiştii arată că exportatorii pot avea şi ei de câştigat de pe urma unei grafici sofisticate. De obicei costurile ridicare nu pot justifica utilizarea de produse măture pe o piaţă stabilă, dar acest lucru se poate schimba atunci când costul acestor ambalaje carton devine mai competitiv. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.