Pentru orice firmă mică există trei tipuri importante de ambalaje de protecție
- folia cu bule de aer
- fulgi de polistiren (peanuts)
- folie de polietilenă
Toate au ca scop protejarea produselor împachetate, însă pentru fiecare există proprietăți și aplicații specifice. Merită să cunoașteți aceste lucruri pentru a ști cum să le utilizați în mod eficient.
Folia de polietilenă
Este realizată din celule de polietilenă umplute cu aer. Polietilena, un termoplastic, este un polimer de etilenă. Pentru a se obține această spumă, se folosesc mai multe lanțuri de molecule de etilenă care sunt ventilate în timpul proceselor de topire și mai apoi de răcire. Astfel rezultă bulele de aer caracteristice acestei folii.
Folia PP se poate rula și o puteți tăia în forme și dimensiuni diverse în funcție de necesități. Se poate plasa în interiorul pungilor sau a plicurilor pentru a proteja foarte bine unele componente mai mici care se expediază în acest mod (de exemplu plăci video sau alte componente electronice). Are rol de amortizare a șocurilor, ceea ce vă permite să protejați foarte bine obiectul (de zgârieturi, frecare, presiune) din interior în timpul transportului și/ sau a depozitării.
Fulgi de polistiren
Se găsesc și sub denumirea de “chips-uri de ambalare” sau “material de umplutura”. Sunt de fapt niște fulgi fabricați din polistiren, amestecat cu pentan sau hexan (gaze ce acționează ca agenți de expandare) pentru a obține spumă. Pentru a forma apoi fulgi de dimensiuni și forme dorite se folosește aburul. Rolul fulgilor de polistiren este de a umple golurile rămase libere în cutiile în care se împachetează un obiect ce urmează a fi expediat sau depozitat. De fapt, fulgii aceștia se folosesc în situații diverse, de la protejarea fructelor, până la amortizarea șocului pentru unități optice.
Folia cu bule de aer
Se găsește sub formă de role. Polietilena trece printr-un proces de extrudare, topire și laminare. Ulterior se rulează pe niște dispozitive prevăzute cu găuri, astfel încât aerul să formeze bule și să fie reținut în acele zone de pe folie. Folia cu bule este rezistentă la apă și se găsește în diferite variante în funcție de dimensiunile bulelor de aer. În timp ce unele bule pot fi mai mici, alte folii conțin bule mari de aer. Folia cu bule de aer se folosește pentru a oferi protecție suplimentară unui produs care se ambalează în cutie. Este deosebit de eficientă.
La paff.ro găsiți toate aceste trei soluții eficiente de protejare a produselor împachetate la prețuri echilibrate. Evitați incidentele și deteriorările ce pot surveni în urma transportului utilizând astfel de materiale de protecție.
Acum ar trebui să știți cum puteți utiliza eficient ambalajele de protecție. Pentru detalii, întrebări suplimentare și comenzi rămânem la dispoziția dumneavoastră.