Bandă metalică de legat versus bandă pp

De multe ori clienții nu știu exact ce tip de bandă să comande: bandă pp sau bandă metalică de legat. Dumneavostră știți? 

Pentru a lega și a izola cutiile astfel încât conținutul să reziste cât mai bine la transport aveți nevoie de benzi de legare.
  
 În articolul acesta vom trece în revistă câteva caracteristici specifice pentru fiecare tip de bandă din cele două, vom sublinia diferențele dintre ele și vă vom oferi câteva sfaturi în legătură cu alegerea pe care puteți să o faceți. 

 

Banda pp – “substitut” pentru banda metalică de legat?

 

 La început banda pp a fost privită oarecum ca un substitut al benzii metalice. Dintr-un anumit punct de vedere chiar așa era – mai ales că benzile metalice se foloseau cam în orice situație, neexistând o altă variantă de legare a cutiilor. De multe ori banda metalică de legat se folosea chiar și acolo unde nu era nevoie. Dar apariția benzii pp lărgește domeniul de legat pentru cutii și oferă oportunități noi pentru cei care sunt în permanență căutare a celor mai bune soluții de legare a mărfurilor. Totuși, pentru a profita de aceste oportunități, trebuie să înțelegeți ce deosebește banda pp de bandă metalică de legat
  

Diferențe cheie între banda pp si banda metalică de legat

 În cazul benzii metalice, elongația (care se referă la capacitatea de întindere) nu reprezintă un factor cheie. Elongația este mai degrabă asociată cu banda pp. Un lucru și mai important de avut în vedere este coeficientul de elongație. După aplicarea tensiunii și întinderea benzii, în ce măsură va reuși banda să revină la lungimea sa inițială? Banda de polipropilenă poate rezista la aplicații intense pentru că este mai elastică, se rupe mai greu, iar coeficientul său de elongație este mai mare (până la 35%). Banda pp este mult mai versatilă și este adesea preferată în detrimentul benzii metalice. Cu toate acestea, când alegeți banda potrivită de legare trebuie să vă gândiți ce veți lega cu ea. 
  
 Azi banda pp se utilizează pentru legare și sigilare în foarte multe domenii pentru protejarea produselor fragile. Oricare ar fi dimensiunea produsului, acesta se poate lega fie manual prin capse metalice, fie automat prin termosudura.El va fi protejat mult mai bine la transport și va ajunge în stare perfectă la destinație. 
  
 În ceea ce privește banda metalică de legat, aceasta se utilizează mai ales pentru produse foarte grele și chiar cu forme atipice (înalte, cu colțuri etc). Eficiența reprezintă una din caracteristicile de bază ale acestei benzi. Acolo unde banda pp poate să nu reziste și să se rupă, banda metalică de legat va fi mult mai fiabilă. Ea are în compoziție oțel laminat la rece și rezistă excelent la rupere. În cazul în care veți achiziționa o astfel de bandă, trebuie să aveți în vedere că aveți nevoie de un clește special de legare precum și un echipament de rulare a benzii. 
  

Ce să aleg: banda pp sau bandă metalică de legat?

Data viitoare când va fi nevoie să alegeți între a achiziționa bandă pp sau bandă metalică de legat ar trebui să puteți să vă orientați mai bine. Gândiți-vă întotdeauna la natura, forma și fragilitatea produselor pe care doriți să le legați și veți putea alege cea mai bună opțiune, care să vă ofere protecție și performanță maximă la cel mai mic cost. Dacă aveți nevoie de ajutor, sunați-ne! Vom fi bucuroși să vă putem ajuta în privința oricărui aspect legat de ambalare, inclusiv alternative ale soluțiilor de legare. 

La paff.ro punem la dispoziția dumneavoastră bandă metalică de legat calitativă, eficientă și la preț accesibil.

 

2 răspunsuri la „Bandă metalică de legat versus bandă pp”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.