Banda PP, soluția optimă pentru ambalarea produselor

Banda PP, soluția optimă pentru ambalarea produselor

Banda PP pentru paletizat europaleți

 

Atunci când ai de livrat produse, există mai multe metode prin care pachetele tale pot fi legate. În funcție de produs și de proprietățile acestuia, ai la dispoziție banda PES, banda metalice, banda PET sau banda PP (polipropilenă).

Ne vom opri, pentru moment, la banda PP, realizată din polipropilenă, utilizată în general pentru legarea, asigurarea și fixarea mărfurilor, care suportă strângere pe palet, fără să țină cont de dimensiuni.

Banda PP din polipropilenă prezintă câteva proprietăți deosebite, care o fac perfectă pentru legarea pachetelor pe care le trimiți:

  • Este foarte rezistentă la rupere. Sunt foarte slabe șansele ca această bandă să poată fi ruptă în timpul transportului;

  • Este foarte rezistentă la coroziune, prezentând, de asemenea, o rigiditate destul de mare;

  • Suportă o alungire de până la 35%, un lucru deosebit de important, mai ales în cazul pachetelor foarte voluminoase.

Banda PP poate fi folosită în foarte multe domenii, având un spectru extrem de larg de aplicabilitate. Aceasta este o soluție optimă, mai ales în momentul în care există condiții deosebite de transport.

Legarea sau balotarea produselor cu bandă din polipropilenă se poate face fie manual, fie automat. Metodele prin care se poate face această legare sunt următoarele :

  • Cu ajutorul unor capse metalice;

  • Prin termosudură. Aceasta variantă este cea mai bună, deoarece permite atât o productivitate foarte mare, cât și o siguranță deosebită pentru produsul legat, în timpul transportului. În plus, costul pentru o astfel de legare este mai mic, deoarece este eliminat costul capselor metalice. Există mai multe dispozitive prin care se poate face legarea prin termosudură. Ai de ales intre dispozitive manuale, cu baterii, mașini semiautomate sau mașini automate care să facă acest lucru.

Care sunt proprietățile acestui tip de bandă?

Banda PP prezintă mai multe proprietăți tehnice care o recomandă. Astfel, utilizatorul poate descoperi o greutate specifică de 0.91 g/cml, o rezistență la rupere foarte mare, de până la 28-32 kg/mm, o alungire de până la 35 % și o temperatură de lucru incadrată între -40 si 100 grade Celsius.

Pentru companiile care își doresc personalizarea fiecărui element pe care îl livrează către clienți, banda PP oferă și posibilitatea personalizării, putând fi achiziționată în mai multe culori și dimensiuni. De regulă, culorile pentru care se poate opta sunt alb, negru sau albastru, însă se pot alege și alte culori, la cerere.

În ceea ce privește dimensiunile, banda PP poate să fie achiziționată cu lățimi între 5 și 15 mm și cu grosimi între 0.45 și 0.8 mm.

Așadar, banda PP (polipropilenă) este soluția ideală pentru legarea produselor care au nevoie de o legare fermă, deoarece poate să ofere rezistență foarte mare, rigiditate si ușurință în folosire. În plus, are și un preț destul de mic, în comparație cu alte soluții de legat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.