Cutii carton pentru mutat – cum le alegem?

Primăvara este anotimpul ideal când puteți să vă mutați într-o casă nouă. Totul în jurul dumneavoastră parcă vă îndeamnă să faceți acest pas. V-ați săturat să stați închis toată iarna. Acum parcă vreți să fiți mai activ. Ziua se mărește, florile înfloresc, chiar și ceasul își schimbă ora. Inevitabil, acesta este și sezonul în care piața imobiliară începe să se dezamorteasca și să vă ofere noi oportunități.

Pentru a evita costuri și taxe prea mari, dacă apelați la o firmă de mutări, evitați weekendurile și primele zile ale lunii, perioade când mutările sunt foarte frecvente. Sigur, cei mai mulți dintre noi avem alte considerende după care ne ghidăm când alegem momentul ideal pentru a ne muta într-o altă casă: copiii, soții/ soțiile, locurile de muncă, școala etc.

Cutii carton pentru mutat – noi sau folosite?

Cutiile de mutat au în general aceeași greutate și calitate ca și cutiile de transport normale, cu excepția cazului în care intenționați să comandați cutii mai groase (fabricate din mai multe straturi de carton). Întrebarea pe care și-o pun multe persoane care urmează să se mute este: ar trebui să comand special cutii de mutat sau pot să le folosesc pe cele primite de la prieteni, abandonate la magazinul alimentar din colț sau unele mai vechi pe care le am deja prin casă?

Răspunsul diferă în funcție de costuri și nevoi. În cazul obiectelor și echipamentelor scumpe, fragile sau cu valoare sentimentală pe care vreți să le protejați mai mult, vă recomandăm să fiți precaut și să cumpărați cutii noi de mutat.

Cutii carton pentru mutat – sfaturi utile

Când vreți să achiziționați cutii carton pentru mutat, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi:

  • Cumpărați cutii mici de mutat. O cutie nu ar trebui să cântărească mai mult de 20 – 22 kg. Chiar dacă angajați o firmă de mutări și mai multe persoane ar putea căra o cutie, s-ar putea să fie nevoie ca la un moment dat să o mutați dumneavoastră singur dintr-o cameră în altă. Prin urmare, nu împachetați lucrurile de mutat în cutii mult prea grele.
  • Cu toate acestea, unele cutii vor fi inevitabil mai grele (mai ales cele în care transportați echipamente electronice). Ar trebui să încercați să limitați cât mai mult numărul acestora.
  • Folosiți cutii adecvate pentru a împacheta cărțile, obiectele de bucătărie, vesela și aparatele electrocasnice mici.
  • În cutii ceva mai mari puteți pune haine, oale, tigăi și electronice.
  • Pentru mutarea lămpilor mari, a lenjeriilor de pat și a aparatelor de bucatarie mari comandați cutii mai lărgi.
  • În cazul cutiilor prea mari, nu este indicat să le umpleți la maxim deoarece pot fi foarte grele. Pernele, jucăriile, păturile mari ar trebui puse organizat în cutii adecvate.
  • Cutiile tip șifonier pot avea dimensiuni diferite. Au o bară de metal în partea de sus și arată ca un dulap în partea inferioară. Sunt excelente pentru transportarea costumelor și a altor haine pe care nu vreți să le aplatizați. Din păcate ele ocupă destul de mult spațiu, pe care ați putea să-l economisiți dacă ați împacheta hainele și le-ați așeza într-o cutie normală.
  • Comandați cutii cu mânere în care puteți pune tablouri, cărți, dosare. Le veți muta ușor și le veți găsi rapid după ce vă mutați.
  • Cutii cu separatoare. Sunt ideale pentru a transporta paharele, sticlele sau alte obiecte fragile. Verificați ca toate cutiile cu obiecte fragile să fie ușor de manevrat.
  • Etichetați cutiile pentru a ști ce conține fiecare. În acest fel, vă fi mult mai ușor să găsiți ceea ce aveți nevoie. Pentru acest lucru foarte utile și versatile sunt imprimantele de etichete (click aici pentru detalii si pret). 
  • Comandați separat bandă de legat, coliere sau folie cu bule de aer pentru protejarea obiectelor fragile pe care le veți muta în noua locuință.

2 răspunsuri la „Cutii carton pentru mutat – cum le alegem?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.