Cutii pentru jucarii – ieftin, sigur, flexibil si distractiv

Cutii pentru jucarii – iata o idee foarte buna de reciclare a cartonului. 

Cine crede că o jucărie trebuie să fie scumpă pentru a fi utilă și iubită de un copil? Azi aproape orice părinte are sau intră în contact cu diferite cutii de carton pe care le poate recicla și transforma în jucării speciale ce îl vor iniția pe cel mic în tainele lumii acesteia și îl vor ajuta să o descopere mai bine … în stilul său.

Cutii pentru jucarii din carton

Jucăriile distractive, create manual într-o notă personală sunt ușor de realizat. Ingredientul magic: cartonul.

Este simplu de folosit și ușor de găsit – sub forma tuburilor de la hârtie igienică, a cutiilor mari folosite la transport, a celor mai mici utilizate pentru ambalarea unor produse alimentare etc. Cartonul nu doar că este gratuit, dar este disponibil sub mai multe forme, dimensiuni și grosimi. Îndoiți-l, tăiați-l, vopsiți-l și lipiți-l cum doriți pentru a crea tot felul de jucării. Cutiile de cereale pot fi transformate cu ușurință în cuburi pe care cei mici le vor stivui unele peste celelalte. Cu tuburile de la rolele de hârtie igienică se poate confecționa un telescop, un binoclu sau un monoclu. După ce veți realiza primele jucării din carton și veți vedea cât de distractiv și ușor este, va fi greu să vă opriți, căci există nenumărate idei ce merită puse în practică. 

Cartonul – materie primă pentru cutii pentru jucarii

Prin anii 1600 chinezii inventau cartonul. Englezii au dus mai departe această invenție și au realizat prima cutie de carton în scop comercial în anul 1817. Hârtia plisata, care era în sine o formă inițială de carton ondulat, a servit la început ca și garnitură pentru pălăriile bărbătești. În 1870 cartonul ondulat se folosea pentru protejarea articolelor din sticlă în timpul transportului. Prima cutie într-adevăr eficientă a fost produsă pentru prima dată de americanul Robert Gair în 1879. Această cutie putea fi pliată cu ușurință, iar apoi adusă din nou în starea inițială. Ulterior au urmat cutiile din carton din ce în ce mai rafinate. Ele au înlocuit treptat lăzile grele din lemn, fiind mai ușor de utilizat și mai ieftine de produs. De atunci, cutiile de carton au fost apreciate datorită faptului că sunt rigide, rezistente, ușoare, ieftine și reciclabile.

De-a lungul anilor, părinții și copiii au intuit posibilități inerente de a recicla cutiile din carton în jucării distractive. Rigiditatea, rezistența, versatilitatea, greutatea scăzută și disponibilitatea sunt factori transformă cutiile din carton în elemente de succes ce ajută la crearea unui număr infinit de posibilități care se adaptează ușor jocului creativ.

Cutiile de pantofi se pot transforma rapid în machete și scenete. Cutiile mici pot lua formă de căsuțe de păpuși și piese de mobilier (pătuț, scaun, masă etc). Desenați roți sau alte elemente pe cutii din carton, iar mai apoi le puteți transforma ușor în automobile, trenulețe, aragazuri, televizoare, frigidere, mașini de spălat etc. Decorați-le împreună cu cel mic și simțiți bucuria cu care acesta întâmpină fiecare lucru nou.

Este nevoie doar de puțină imaginație pentru ca orice cutie din carton să prindă viață și să capteze atenția și interesul celor mici. Este uimitor cât de iubite pot fi aceste cutii pentru jucarii. Și cel mai important lucru este că sunt sigure. Cei mici nu se taie în carton, nu se lovesc de el pentru că este ușor, îl pot muta dintr-un loc în altul.

În interiorul unei cutii mari de carton, un copil ajunge într-o lume a lui, una în care orice este posibil. Se apropie 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor, ziua veseliei și a zâmbetelor inocente ale unor oameni mici cu aspirații mari.

Fabrica de Ambalaje PAFF le dorește tuturor copiilor La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.