Polietilena expandată pentru protecția produselor

Folia din polietilena expandată este ideală pentru protecția produselor împotrivă zgârieturilor și a frecarilor. Este rezistentă la umezeală și este foarte flexibilă, pentru că ia forma obiectului în jurul căruia se înfășoară. E ușoară, rezistentă și reciclabila.

Foliile de protecție sunt realizate din mai multe tipuri de polietilena sau polistiren. Acestea se obțin de obicei ca produse secundare ale industriei petroliere. Alegerea materialului de ambalare ține de modul de utilizare. Folia din polietilena poate fi folosită pentru a întări marginile unei cutii, pentru a amortiza șocurile sau pentru a proteja suprafața de agenți atmosferici. Prin urmare, alegerea foliei de polietilena expandată ține foarte mult de produsele ce urmează a fi ambalate și protejate.

Folia de polietilena – aspecte importante

1. Suprafața de protecție: acest lucru implică în principiu un ambalaj din spumă ce se poate achiziționa sub formă de rulouri. Rolele sunt fabricate din polietilena pentru că acest material este rezistent împotriva zgârieturilor. În cazul în care mărfurile sunt transportate pe distanțe lungi, atunci este deosebit de importat ca ele să fie bine fixate și să nu se deplaseze. Manipularea încărcăturii, chiar și de către cele mai atente companii de transport, nu poate garanta că produsele nu se vor zgâria în timpul tranzitului. Produsele cum sunt frigiderele ar putea fi foarte bine protejate cu astfel de folii pentru că ele nu pot fi asigurate cu straturi de protecție voluminoase. În plus față de alegerea unui material care protejează împotriva zgârieturilor, este important să ne amintim că taxele de expediție se calculează în funcție de greutatea încărcăturii. Din acest punct de vedere folia din polietilenă prezintă încă un avantaj în plus: este ușoară. Folosirea ambalajelor din polietilenă nu contribuie la formarea unei greutăți mai mari și implicit nu conduce la creșterea costurilor de transport.

2. Umplerea spațiilor. Acest lucru se face foarte bine prin utilizarea unor fulgi de polistiren peanuts, care se găsesc vrac și sunt biodegradabili. Sunt realizați din spumă ușoară, însă pentru a proteja bine este indicat să se folosească alături de alte materiale. Îi găsim sub forme și culori diferite. Sunt ideali pentru umplerea spațiilor care rămân goale în cutii, după așezarea produsului ce urmează a fi expediat. Prin utilizarea lor, dacă există mai multe produse în cutie, acestea nu se vor ciocni între ele. Având în vedere că sunt foarte ușori, costul de transport nu va fi influențat de utilizarea lor în procesul de ambalare.

3. Spumă obișnuită. Datorită progreselor tehnologice, acum este posibil să găsim spumă flexibilă, maleabilă. E un tip de spumă care se poate modela în funcție de forma produsului, iar în final rămâne în exteriorul acestuia. Prin urmare, este foarte avantajoasă pentru că vă permite să faceți economii importante: folosiți doar atâta spumă cât este necesară la un moment dat.

Indiferent de cerințele specifice de transport, împachetările cu spumă sunt o soluție foarte bună. Puteți sta liniștit căci folia din polietilena protejează foarte bine produsele ce urmează a fi transportate pe distanțe lungi. În cazul în care nu sunteți sigur ce tip de folie de polietilenă aveți nevoie, vă invităm să ne sunați la următoarele numere de telefon 072.169.7233  ·  074.466.7233  ·  077.033.7233   pentru a intra în legătură cu un consultant PAFF care vă poate ajută cu sfaturi pertinente.

Investiți câteva minute citind articolele noastre de pe blog și va fi mai ușor pentru dumneavoastră să vă decideți asupra celor mai bune soluții de ambalare care se potrivesc perfect activității pe care o desfășurați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.