Banda polipropilena – pentru legarea şi fixarea încărcăturii

Banda polipropilena poate fi utilă de multe ori. Cred că toţi am trecut prin astfel de situaţii: fie că suntem acasă şi vrem să expediem cadourile de Crăciun celor dragi din ţara sau din străinătate, fie că ambalăm nişte produse pe care le-am vândut pe site-urile de anunţuri sau licitaţii şi care ne dorim să ajungă în siguranţă la destinaţie. În lumea afacerilor se întâmpla acelaşi lucru. Toate magazinele care vând produse pe internet vor ca acestea să ajungă la destinaţie perfecte din punct de vedere estetic şi funcţional. De fapt, mulţumirea clienţilor care recepţionează aceste produse reprezintă cheia succesului unui magazin online. 

Din păcate, banda adezivă scotch uzuală nu este cea mai eficientă soluţie de asigurare a produselor în timpul transportului. În schimb banda pp poate fi mult mai eficientă acolo unde banda adezivă nu are succes pentru că se rupe şi este prea fragilă, existând astfel riscul ca produsele ambalate să se deterioreze şi chiar să cadă din ambalaj în timpul manipulării.  

Pe piaţă există mai multe tipuri de banda polipropilena. Aceasta este uşor de aplicat şi de desfăcut. Se poate aplica cu ajutorul unui dispozitiv manual dacă volumul de împachetare este relativ mic. Această formă de legare cu banda pp are o alungire ridicată şi o recuperare cu retenţie de tensiune mică. Cu alte cuvinte, banda pp este extrem de eficientă pentru o fixare sigură, iar după aplicare nu se va lărgi. 

Fixarea cu banda pp este foloseşte în foarte multe situaţii. Este utilă îndeosebi pentru stabilizarea sarcinii şi pentru a lega mai multe elemente împreună. Unele persoane combină folia stretch cu banda pp pentru a realiza fixări sigure ale încărcăturilor de diferite dimensiuni şi greutăţi.


Banda polipropilena – tipuri de finisaje

Banda pp este în prezent cea mai populară banda de legare şi fixare a încărcăturii. Se poate folosi pentru o varietate de colete şi încărcături. Poate avea mai multe tipuri de finisaje, dar în general există două mari tipuri:

  1. Finisajul embosat. Acest tip de finisaj conferă benzii o textură specială şi determină o fixare mai bună pentru că banda nu alunecă. Finisajul embosat este în formă de diamant şi este rezistent la alunecare. Cu toate acestea un finisaj prea embosat poate compromite rezistenţa de legare a benzii.
  2. Finisajul neted. Banda polipropilena cu acest finisaj este mai puternică şi mai sigură; ideală pentru sarcini mai mari. Fixarea cu banda pp cu finisaj neted are o rezistenţă mai mare la tracţiune comparativ cu banda pp cu finisaj embosat. 

În plus, banda polipropilena (comandă aici) este mai sigură în utilizare pentru că nu este prevăzută cu margini ascuţite şi este uşor de eliminat după folosire. Costă mai puţin decât banda metalică sau banda de oţel. Dacă firma dumneavoastră trebuie să trimită mai multe coletele ce necesită ambalaje sigure, atunci vă recomandăm să optaţi pentru banda pp, deoarece aceasta vă permite să vă bucuraţi de rezistenţă maximă în asigurarea coletelor. În plus are o serie de facilităţi pe care orice firmă le va aprecia. De asemenea, există mai multe tipuri debanda polipropilena astfel încât puteţi alege variantă care se potriveşte cel mai bine nevoilor dumneavoastră specifice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.