Folie termocontractibila – tipuri şi caracteristici

Folie termocontractibila – iată termen folosit adesea în domeniul ambalajelor comerciale, de vânzare cu amănuntul, pentru ambalarea produselor alimentare şi pentru ambalajele industriale. Deoarece la PAFF Fabrica de ambalaje avem în ofertă mai multe tipuri de ambalaje, primim adesea cereri pentru diverse tipuri de folie contractibilă. Cei mai mulţi dintre noi nu ştim că există mai multe tipuri de folie termocontractibila aşa cum există mai multe materiale din care este fabricată folia. 

De aceea ne-am gândit că este util să sriem acest articol pe blog. Pentru că tipurile de folie variază foarte mult, nu le veţi găsi pe toate în oferta noastră. Cu toate acestea noi le vom aminti informativ. Verificaţi site-ul nostru pentru anumite tipuri de folie.Toate tipurile de folie contractibilă enumerate mai jos necesita căldură pentru ca materialul să înceapă să se contracte. 

Folie termocontractibila – principalele tipuri

  • Folie Centerfold – una din cele mai comune tipuri de folie termocontractibila pentru produsele vândute cu amănuntul. Este o folie pliată pe jumătate şi disponibilă pe rolă. Acest lucru permite utilizatorului să învelească produsul direct, sigilând capetele deschise prin aplicarea căldurii. Se fabrică din PVC sau poliolefina.
  • Folie termocontractibila pentru sticle. Se foloseşte pentru produsele vândute cu amănuntul sub forma unor manşoane de contracţie adesea imprimate şi plasate peste sticle. Manşoanele au o rată maximă de contracţie mai mică pentru a proteja mai bine mesajul imprimat. 
  • Tuburi contractibile. Diferenţa principală între manşoanele de contracţie şi tuburile contractibile este faptul că tuburile se găsesc pe role continue. Se fabrică din PVC sau polietilenă. Tuburile din PVC se folosesc adesea pentru obiectele lungi ce necesită ambalare separată. Iar tuburile de polietilenă sunt folosite pentru ambalarea lichidelor şi a produselor conservate. Mai există apoi tuburi contractibile electrice, fabricate din poliolefina groasă fără sudură.
  • Bandă de contracţie pentru sigilarea capacelor. O regăsim în cazul medicamentelor, a sticlelor şi a unor cosmetice (deodorante de exemplu). Este fabricată din folie termocontractibila de PVC şi necesită o temperatură scăzută de contracţie. Banda de învelit poate avea perforaţii pentru a fi uşor de desfăcut. Cele mai multe benzi de contracţie sunt personalizate pentru a se potrivi recipientelor pentru care se folosesc. 
  • Pungi contractibile. Sunt uşor de desfăcut, au trei laturi închise şi una deschisă. Utilizatorul aşează produsul în interior şi sigilează capătul deschis folosind căldura. Cel mai frecvent sunt fabricate din PVC şi poliolefina. 
  • Folie termocontractibila industrială. Este o folie foarte groasă şi se foloseşte pentru ambalarea obiectelor de dimensiuni mari (de exemplu pentru bărci). Folia poate fi folosită pentru acoperirea şi protejarea bărcilor şi a altor obiecte în timpul lunilor de iarnă. Se fabrică din polietilenă sau polipropilenă şi poate avea diferite grosimi. 
  • Folie termocontractibila într-un singur strat. Pur şi simplu se foloseşte pentru ambalarea unor produse, doar că este într-un singur strat, nu în două (cum este folia tip centerfold)

 


Pentru informaţii suplimentare despre folia termocontractibila şi produse de ambalare din acest material urmăriţi-ne pe blog şi pe site. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.