Cutii de depozitare – Cum optimizați spațiul disponibil în depozit?

Aproape fiecare depozit trece printr-o etapă când realizează că pur și simplu nu există suficient spațiu pentru toate produsele. Dar iată o veste bună: este posibil ca afacerea dumneavoastră să se fi extins și să aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare. Ce vă faceți însă, pentru că trecerea la un nou depozit vă poate costa mai mulți bani, mai mulți angajați, mai multe acte și formalități. Trebuie să știți că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza această problemă, cel puțin pentru moment. În acest demers veți avea nevoie de cutii de depozitare și alte soluții eficiente de ambalare.

Pentru ca depozitul dumneavoastră să functioneza perfect și să adăpostească un număr cât mai mare de produse, trebuie să puneți punctul pe ORGANIZARE. Spațiul poate fi suficient dacă știți cum să aranjați produsele. Vă trebuie cutii de depozitare. Pentru a optimiza spațiul în depozit aveți nevoie de cutii potrivite, pentru a stivui mărfurile, de paleți, folie stretch, bandă pp de legat și alte soluții de ambalare și organizare eficientă.

Cutii de depozitare și sfaturi de optimizare a spațiului din depozit

  1. Densitatea de depozitare. Depozitul este efectiv “plin” atunci când densitatea de stocare ajunge la 85% din capacitatea sa. Acest lucru este de obicei evident atunci când există paleți de mărfuri pe culoare sau care blochează zonele de recepție și de expediție.
  2. Sortați mărfurile și așezați-le pe paleți. Înfășurați-le în folie transparentă ca să vedeți în orice moment ce conține paletul. Dacă folosiți folie stretch neagră, notați pe o etichetă ce conține paletul și lipiți-o la vedere.
  3. Nu folosiți cutii de depozitare mari pentru a ambala produse mici, pe care să le stivuiți. Există riscul ca acestea să se strivească sub greutatea celor de deasupra.
  4. Pentru produse grele folosiți cutii de depozitare din carton gros, în mai multe straturi.
  5. Pentru o bună organizare și pentru protecție, toate produsele ar trebui să fie ambalate în cutii etichetate. Folosiți o imprimanta de etichete pentru productivitate.
  6. Creați mai mult spațiu pentru depozitare. În general, există spațiu deasupra ușilor de încărcare. Îl puteți folosi pentru a depozita câteva cutii cu produse.
  7. Gândiți-vă cum să micșorați lățimea culoarului.
  8. Maximizați densitatea de depozitare a paletilor.
  9. Rețineți că protecția fizică este vitală mai ales pentru obiectele scumpe și fragile. De exemplu, obiectele dintr-un ambalaj rigid pot fi mai bine protejate împotriva șocurilor, compresiei, vibrațiilor și schimbărilor de temperatură.
  10. Dacă nu se utilizează soluții adecvate de ambalare există riscul ca produsele să se rupă și să se deterioreze. Înainte de a decide cu privire la soluțiile de ambalare potrivite, trebuie să aveți în vedere cerințele particulare ale produselor respective.

Soluții de ambalare pentru optimizarea spațiului în depozit

Dacă aveți un depozit foarte ocupat, mai ales în industria de prelucrare sau de distribuție, cunoașteți cu siguranță cât de mult spațiu ocupă diversele consumabile și echipamente de paletizare.

La Paff.ro avem experiență în acest domeniu și dacă sunteți un client fidel probabil știți deja că avem în ofertă o serie de echipamente de optimizare a spațiului din depozit: dispozitive de balotat cu bandă pp pentru legat, plasă pentru paletizat, dispozitiv pentru lipit și sigilat pungi pp, dispenser manual pentru banda adeziva.

Aparatele și echipamentele de pregătire a paletilor și de ambalare pot eficientiza foarte mult anumite operațiuni. Întreg procesul este mult mai bine structurat, iar zona de ambalare este ordonată și compactă, astfel încât să existe mai mult spațiu pentru depozitare.

E adevărat că pentru ambalarea paletilor există azi o mulțime de aparate complexe care vă pot ajuta foarte mult, însă chiar dacă nu aveți nevoie de toate aceste echipamente, tot puteți folosi câteva soluții eficiente de optimizare a spațiului pe care îl aveți la îndemână.

Este util să amintim că spre deosebire de paletii clasici fabricați din lemn, care ocupă mai mult spațiu, cei din plastic sunt mult mai compacți și mai ușori, ceea ce îi face să fie mai ieftini la transport și mai ușor de manevrat.

Dumneavoastră cum vă organizați spațiul din depozit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.