Dispozitiv de legat cu banda pp sau bandă metalică?

Dispozitivele pentru balotat cu bandă pp sau metalică reprezintă un aspect cheie în legarea și asigurarea încărcăturilor voluminoase și grele. Ele permit înlesnirea încărcării și descărcării la transport. Întreg procesul va fi mai eficient și mai rapid. Veți putea să încărcați mai ușor produsele pe paleți, de unde vor putea fi mutate apoi cu ajutorul stivuitoarelor.

Există mai multe tipuri de legare a încărcăturilor, dar cele mai uzuale forme sunt cu bandă de polipropilenă (cunoscută și sub denumirea de bandă pp) sau cu bandă metalică. În acest articol vom face o comparație între cele două tipuri de benzi, precum și între dispozitivele de balotat aferente fiecărei benzi (dispozitiv de legat cu banda pp, respectiv dispozitiv pentru bandă metalică). Sperăm ca aceste informații și detalii să vă poată ajuta să vă decideți cu privire la soluția potrivită pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Banda metalică și dispozitiv de legat cu bandă metalică

Banda metalică poate fi folosită pentru a lega mai multe produse, pentru a le consolida și a le fixă foarte bine, mai ales dacă urmează să fie transportate. Oțelul a fost utilizat ca și bandă de legare timp de zeci de ani. Banda metalică din oțel are cea mai mare rezistență la tracțiune și este disponibilă într-o varietate de lățimi, grosimi și lungimi. Gradul de rezistență al oțelului poate varia, motiv pentru care apăr diferențe de cost și putere.

În general banda metalică mai solidă poate fi utilizată pentru produse mai grele și mai scumpe, cum ar fi echipamentele electronice. Oțelul este utilizat mai ales în aplicații solicitante, punct în care se diferențiază major de banda pp. Cu toate acestea, oțelul nu iartă aproape nimic și poate deteriora unele produse dacă banda metalică nu se aplică cu atenție. Acest lucru înseamnă că banda metalică este nepotrivită pentru anumite produse mai fragile. În schimb pentru legarea buștenilor și a altor produse similare este ideală.

Bandă pp și dispozitiv de legat cu banda pp

Banda pp poate fi orientată sau tensionată. Este ieftină, rezistentă și de încredere. Legarea cu banda pp poate fi utilizată pentru aplicații și proiecte de capacitate medii, ceea ce o face să fie perfectă pentru vânzarea produselor în pachete mai mici. Banda pp este disponibilă într-o varietate de lățimi și grosimi, iar în varianta mai lată este perfectă pentru legarea unui număr mare de pachete mici. Polipropilena este de asemenea disponibilă în diferite tipuri de polimeri, fiecare având avantaje diferite. Aceasta poate fi chiar și imprimata sau fabricată în relief pentru o etichetare ușoară și rapidă, ceea ce face ca încărcarea și descărcarea să devină operațiuni organizate și eficiente.

Comparație între banda pp și banda metalică

Comparând cele două tipuri de benzi vom observa că banda metalică este ideală pentru aplicații complexe și produse foarte grele, care necesită o rezistență sporită datorită volumului și greutății. În schimb, banda pp poate fi utilizată pentru proiecte mai simple și poate lega împreună mai multe produse sau pachete mici de produse. Ca și preț banda pp este semnificativ mai ieftină în comparație cu cea metalică.

La Paff.ro vă oferim bandă metalică de legat pentru produse agabaritice, cu o lățime de 19 mm. Se poate aplica cu ajutorul unui dispozitiv special pentru balotat pe care îl găsiți de asemenea în oferta noastră.

Banda de polipropilenă pe care o comercializam este disponibilă în lățimi de 13 sau 16 mm. Opțional puteți comanda capse metalice pentru o legare eficientă, iar dacă nu aveți încă un dispozitiv de legat cu banda pp (de 13 sau de 16 mm) merită să investiți acum în el. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.