Impachetare cadouri în hârtie decorativă – 8 Martie

Când oferi un cadou frumos ambalat unei persoane dragi înseamnă că-ţi arăţi respectul, grija şi dragostea pentru ea. Este foarte simplu să faci o impresie frumoasă. E nevoie de atenţie şi răbdare. În acest articol vă prezentăm câteva instrucţiuni simple de impachetare a cadourilor in hârtie decorativă. 

Impachetare cadouri de 8 Martie

Mâine este 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, o ocazie specială pentru a face un cadou femeilor dragi din viaţă noastră şi mai ales mamelor. Când i-aţi spus ultima dată mamei “Te iubesc!”? Indiferent de vârstă, cu toţii avem o legătură unică şi specială cu MAMA. 

Cadoul nu trebuie să reprezinte ceva scump. Chiar şi un cadou simplu poate activă în inima celui care îl primeşte o imensă mulţumire, dragoste şi fericire. Şi oricât de simplu sau sofisticat este cadoul pe care l-aţi pregătit pentru 8 martie, asiguraţi-vă că acesta este ambalat frumos. Ambalajul reprezintă prima interacţiune a persoanei dragi cu cadoul pe care dumneavoastră i-l oferiţi. 

Metoda tradiţională de impachetare a cadoului

1. Îndepărtaţi etichetele cu preţ de pe cadou. Sigur nu vreţi să desfaceti ambalajul la final pentru că nu vă aduceţi aminte dacă avea preţul pe el. În cazul în care nu puteţi îndepărta eticheta, folosiţi un marker negru pentru a acoperi preţul. Cu o bucată de bandă adezivă aţi putea să încercaţi să îndepărtaţi eticheta mai uşor.
2. Aşezaţi cadoul într-o cutie potrivită (dacă nu se află deja în cutie). Este o etapă opţională, însă dacă obiectul este împachetat în cutie va fi mult mai uşor să-l împachetaţi. Puteţi închide cutia cu una sau două bucăţi de bandă adezivă transparentă, doar pentru a nu se desface atunci când o manevraţi. Ideal ar fi ca persoana care primeşte cadoul să-l poată desface uşor, fără să aibă nevoie de un cutter. 
3. Alegeţi o hârtie imprimată frumos pentru ambalarea cadoului. Totuşi nu ar trebui să folosi prea multă hârtie. 
4. Trasaţi cu creionul ceea ce veţi tăia. Dacă este dificil pentru dumneavoastră să tăiaţi drept, este indicat să utilizaţi astfel de linii ajutătoare. Puteţi să vă folosiţi de o margine dreaptă (de exemplu de o riglă) sau puteţi să împăturiţi hârtia acolo unde veţi face tăieturile. 
5. Aşezaţi cadoul sau cutia cu faţă în jos în centrul hârtiei. Astfel veţi fi sigur că cel care va deschide cadoul va vedea acest lucru prima dată. 
6. Ridicaţi hârtia pe laturile mari ale cadoului şi prindeţi la mijloc cu puţină bandă adezivă transparentă (ca aceasta – click aici ). La capete întoarceţi puţin hârtia în colţuri. Partea de deasupra ar trebui să între în în partea inferioară, iar cea de jos se va prinde în partea superioară. Folosiţi bandă adezivă transparentă pentru a lipi hârtia la ambele capete. 
7. Puneţi o panglică în jurul cadoului. Aceasta ar trebui să fie suficient de lungă încât să poata fi petrecută în jurul său. Legaţi-o în partea de sus şi asiguraţi-vă că este în mijloc. O puteţi lega în formă de fundiţă. Folosiţi foarfecele pentru a tăia surplusul de panglică. 
8. Adăugaţi un mesaj. Pentru acest lucru puteţi folosi un pătrat din carton. Dacă scrieţi frumos veţi impresiona şi mai mult persoană care va primi cadoul. Altfel, aţi putea să printaţi un mesaj simpatic şi atractiv pe care să-l lipiţi pe cadou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.