Mediul inconjurător – Cum să-l protejăm prin reciclare?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să ne preocupe protejarea mediului inconjurător. Prin reciclare putem transforma produse vechi în produse noi, ambalaje vechi în ambalaje noi. Cu alte cuvinte, mediul inconjurător are doar de câștigat. Având în vedere că economisim resurse și trimitem mai puțin gunoi la gropile de gunoi, este clar că reciclând reducem poluarea aerului și a apei.

De ce ar trebui să reciclăm ambalajele?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să reciclăm toate ambalajele vechi atunci când este posibil:

  1. Recilarea reduce poluarea pentru mediul inconjurător. Cu cât reciclăm mai multe ambalaje vechi cu atât vom avea nevoie de mai puține ambalaje din materii prime noi. Prin urmare, vom economisi energie. Reducerea gazelor nocive nu ajută doar la curățarea mediului, dar și a aerului pe care îl respirăm.
  2. Mai puține gropi de gunoi. Dimensiunea depozitelor de deșeuri poate fi redusă semnificativ dacă minimizăm cantitatea de deșeuri zilnice și alegem să reciclăm mai mult. În caz contrar, gropile de gunoi vor deveni din ce în ce mai mari și vor asfixia orașele.
  3. Conservarea materialelor.
  4. Economisirea energiei electrice. Conservarea energiei reprezintă elementul cheie pentru lupta împotriva schimbărilor climatice.
  5. Economisirea banilor. Reciclarea ambalajelor înseamnă implicit un cost mai mic.

Reciclarea ambalajelor și mediul inconjurător

Ambalajele joacă un rol esențial în societatea modernă de consum. Practic fiecare produs pe care îl cumpărăm dintr-un supermarket sau pe care îl primim prin curierat în urma efectuării unei comenzi online este ambalat. Poate fi vorba despre folie cu bule de aer, despre cutii din carton, plicuri, polistiren, saci raschel etc

Ambalajul este unul din cele mai reciclate produse de pe planeta noastră. Cu scopul de a proteja produsele pe care le consumăm, se estimează că în prezent producem 10 milioane de tone de ambalaje anual. Din fericire, 60% din acest ambalaj poate fi reciclat și reutilizat. Totuși, 40% din ambalaje ar putea fi refolosite, dar din păcate nu sunt. Reciclarea ambalajelor reprezintă un obiectiv pe care oamenii ar trebui să-l prețuiască mai mult.

Grija pentru mediul inconjurător! Să reciclăm

Reciclarea are sens din punct de vedere ecologic și financiar. Este nevoie de aproape 70% mai puțină energie pentru reciclarea hârtiei comparativ cu folosirea de materii prime. Acest lucru înseamnă că ambalajul poate fi produs mai ieftin și poate produce mai puține resurse când vine vorba despre materiale reciclate.

Un alt beneficiu major al reciclării ambalajelor este faptul că pentru fabricarea ambalajelor va fi nevoie de mai puțini copaci tăiați. Studiile arată că în fiecare an, aproximativ 60 000 de kilometri de pădure primară sunt tăiați. Ca să ne facem o idee, asta înseamnă o zonă de mărimea unei țări ca Irlanda. O parte semnificativă din acești copaci vor fi utilizați în producția de bunuri pe bază de hârtie. Asta înseamnă că, prin reciclarea ambalajelor putem reduce aceste cifre exorbitante.

Din cauza proliferării ambalajelor în societatea noastră, este important să luăm măsuri și să reciclăm cât mai mult posibil. Reciclarea ambalajelor ne permite să economisim bani. Determină reducerea dependenței de pădurile primare și necesită mai puțină energie în procesul de fabricație.

Fabrica de Ambalaje vă îndeamnă să reciclați ambalajele vechi care nu mai sunt utile pentru dumneavoastră și să optați, atunci când este posibil, pentru soluții de ambalare care provin din materiale recilate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.