Saci de rafie – întrebări și răspunsuri

Sacii de rafie au fost inițial concepuți pentru apărare împotriva inundațiilor temporare și pentru aplicații militare. Inițial ei erau fabricați din iută, dar în prezent sunt realizați din diverse tipuri de iută și rafie sau polipropilenă țesută.

Iată câteva întrebări despre sacii de rafie fabricați din poliprolilenă. Acești saci pot fi utilizați pentru crearea barierelor împotriva inundațiilor, pentru controlul traficului, construcții temporare și așa mai departe.

Ce înseamnă rafie sau polipropilenă țesută?

Polipropilena se referă la un material plastic, iar sacii de rafie sunt fabricați din mai multe fire de polipropilenă sau benzi țesute în două direcții (urzeală și bătătură). La final se obține un sac ușor, dar foarte rezistent.

Saci de rafie – ce sunt?

Un sac de rafie este în esența un sac țesut din fire de polipropilenă. O folie de plastic este practic trasă în filamente și țesută sub formă de pânză. Aceasta poate fi utilizată pentru fabricarea sacilor și a pungilor de rafie.

Folia de plastic se transformă în fibre, iar pentru fabricarea sacilor aceste fibre se împletesc într-un mod armonios. De aceea putem spune că pentru fabricarea sacilor de rafie trebuie să facem referire atât la industria de mase plastice cât și la cea a textilelor.

Ce este polipropilena țesută?

Polipropilena este un material rășinos termoplastic produs prin polimerizarea propilei. Polipropilena țesută se referă la folosirea unor benzi/ fire care sunt împletite orizontal și vertical astfel încât să se obțină saci ușori, dar foarte rezistenți. Printr-o țesătură circulară de fire de polipropilenă, sacii sunt cusuți la un capăt, iar celălalt capăt sunt lăsați liberi. Urmează să fie legați, imediat după ce se umplu.

Saci de rafie – avantajele folosirii?

-se pot reutiliza până când se deteriorează complet

-sunt ușori, dar foarte rezistenți în timp

-rezistenți la rupere

-nu se degradează din cauza umezelii

-rezistenți la apă și praf

-nu sunt afectați de bacteriile din sol și nu atrag rozătoarele

Care sunt dimensiunile standard pentru saci de rafie?

Aproximativ 33 x 66 cm. Având aceste dimensiuni sacii nu sunt atât de greu de ridicat și mutat în alt loc, permit construcția de baraje și sunt suficient de încăpători.

Cum pot fi utilizați mai bine?

Sacii de rafie din polipropilenă țesută pot fi tiviți pentru o umplere mai ușoară. De asemenea pot fi legați și pe părțile laterale, astfel încât să fie mai ușor de închis.

Sacii de rafie de capacitate mare-rezistenți la razele ultraviolete-sunt folosiți pentru a fi protejați de lumina ultravioletă și pentru a rezista mai bine dacă sunt expuși la soare. Acești saci sunt ideali pentru utilizări temporare mai solicitante, cum ar fi protecția împotriva inundațiilor sau crearea unor ziduri de apărare.

Protecția UV poate dura până la 1600 de ore. De fapt, trebuie să aveți în vedere toți ceilalți factori de mediu, cum ar fi umiditatea și bioregiunea. Apoi, cu toate că se aplică o protecție UV pe suprafața lor, materialul din polipropilenă din care sunt fabricați trebuie să fie depozitat într-un loc întunecat, ca să reziste mai bine în timp.

Pot să comand 1000 de saci de rafie de la dumneavoastră?

Da. Direct din Fabrica de Ambalaje puteți achiziționa cantități mari de saci de rafie la cel mai avantajos preț – click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.