Impachetare – Cum puteţi reduce costurile de transport?

La prima vedere pare destul de simplu să calculezi costurile de impachetare şi transport. Până la urmă totul se rezumă la preţul materialelor de ambalare, nu-i aşa? 

Ei bine, nu! Multe firme care activează în mediul online consideră că dacă optează pentru cutii mai ieftine vor reuşi să economisească bani. Dar lucrul acesta nu este adevărat. Pe termen lung s-ar putea să ajungeţi să plătiţi mai mult dacă alegeţi soluţii ieftine de împachetare şi de calitate îndoielnică. 

În loc să vă concentraţi pe costul materialelor de impachetare, iată la ce întrebare ar trebui să răspundeţi: “În ce măsură schimbarea materialelor de impachetare influenţează strategia noastră de impachetare şi transport?” Dacă produsele dumneavoastră ajung defecte, distruse, sparte sau deteriorate la destinaţie cel mai probabil veţi pierde din credibilitate. Clienţii nu vor mai avea încredere în dumneavoastră şi în serviciile pe care le oferiţi. Riscaţi să vă pierdeţi clienţii şi în definitiv să înregistraţi pierderi mari. 

Sfaturi care vă pot ajuta să optaţi pentru un sistem de impachetare profitabil

  1. Folosiţi cutii noi de carton pentru obiectele grele sau fragile. Când cumpăraţi cutiile uitaţi-vă la cât sunt de rigide. Există cutii mai ieftine realizate dintr-un singur strat de carton ondulat şi există cutii foarte rigide realizate din trei straturi de carton ondulat. Pentru obiecte grele şi fragile veţi opta pentru a două variantă chiar dacă aceste cutii sunt puţin mai scumpe comparativ cu cele într-un singur strat. Evident vor fi mai rezistente şi vor oferi protecţia de care aveţi nevoie. Dacă vreţi să economisiţi bani optând pentru cutii ieftine, aplatizate, îndoite, subţiri, folosite de mai multe ori, în cele din urmă riscaţi să vă puneţi în pericol vânzările şi profiturile.
  2. Pentru impachetare evitaţi să umpleţi prea mult o cutie sau din contră să nu o umpleţi în mod corespunzător. Cel mai bine este să evitaţi să umpleţi prea mult o cutie cu diferite materiale aşezate pe lângă produsul propriu-zis, în caz contrar aceasta se va rupe mai uşor, iar conţinutul va avea de suferit. Pe de altă parte nu este de dorit să lăsaţi produsul să se mişte în voie într-o cutie pentru că nu este bine susţinut de alte materiale de protecţie. În această situaţie cutia se va îndoi cu uşurinţă acolo unde nu există materiale de umplutură, iar produsul se poate deteriora în timpul transportului pentru că nu este bine ţinut în loc. 
  3. Ţineţi minte regula de impachetare “5cm”. O regulă pe care ar trebui să o respectaţi atunci când expediaţi produsele clienţilor dumneavoastră este de a vă asigura că în jurul articolului există material de protecţie de minim 5 cm. La fel între materialul de protecţie şi cutie ar trebui să existe încă 5 cm distanţă. Sigur în funcţie de durabilitate, formă şi caracteristicile produsului, aceste linii directoare pot varia. 
  4. Impachetare cu stratificare corespunzătoare. Cel mai bun material de protecţie trebuie aşezat cel mai aproape de produs. De exempu, o folie cu bule de aer asigură o protecţie mai mare comparativ cu nişte materiale de umplutură din hârtie, ceea ce înseamnă că trebuie să înfăşuraţi prima dată produsul în folie şi apoi, pe lângă el să adăugaţi hârtia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.