Cutii de carton pliabile – cum le refolosim?

În fiecare zi milioane de colete sunt transportate în toată lumea. Cutiile au forme diferite și mărimi diferite. Unele dintre ele sunt simple cutii de carton maro, în timp ce altele transportă o multitudine de mesaje personalizate. Odată cu creșterea achizițiilor din mediul online, a crescut și numărul de cutii de carton în care sunt ambalate tot felul de produse ce urmează a fi expediate cumpărătorilor.

Când vine vorba despre cutii, cel mai adesea ne referim la un anumit material: cartonul. Acesta este cel mai folosit material în procesul de producție a cutiilor. Cutiile de carton se pot plia ușor în jurul produselor ce urmează a fi transportate, iar mai apoi, după utilizare, se pot desface pentru a fi depozitate. Faptul că se pot plia atât de simplu le face să fie versatile și pot fi ținute la îndemână fără să ocupe spațiu. În plus cutiile de carton sunt disponibile la preț foarte avantajos, motiv pentru care sunt atât de solicitate în orice domeniu de activitate. În general companiile folosesc două tipuri de carton: simplu sau ondulat, acesta din urmă având o rezistență mai mare.

Un lucru este foarte interesant de observat: chiar dacă firmele folosesc cutii de carton pentru a expedia produse la clienți în diverse colțuri ale lumii, aceste cutii vor putea fi în continuare utilizate indiferent de locul în care ajung. Cutiile de carton se pot folosi pentru multe alte lucruri utile după ce au fost expediate prima dată împreună cu un produs.

 

Cutii de carton refolosite

Iată cum se pot refolosi cutiile de carton:

a) Depozitare – Cred că mai toată lumea are acasă cutii de carton care se pot plia și care pot fi utilizate la nevoie pentru a depozita diverse lucruri, haine, obiecte în pod, în subsol sau în garaj. Aceste cutii sunt foarte ușor de stivuit și pot proteja diverse obiecte care nu sunt necesare în casă într-o anumită perioadă.

b) Jucării – Tot mai mulți părinți își dau seama că un copil este atras de cutia în sine, nu doar de obiectul pe care aceasta îl conține. Cu puțină imaginație cutiile pot deveni jucării extrem de captivante pentru copii. Se pot decora, tăia, colora și adapta după bunul plac. Se pot transforma în căsuțe, trenulețe, corturi, pătuțuri pentru păpuși, mașinuțe, basculante etc. Cutiile de diferite dimensiuni sunt folosite în mii de proiecte tip craft pentru copii acasă, la grădiniță sau la școală.

c) Semne/ pancarte – Cutiile de carton se pot tăia și se pot scrie de oricine are nevoie de un semn sau o pancartă. Este o modalitate ieftină și rapidă de a crea un semn sau un afiș (cum sunt folosite adesea în piețe pentru afișarea prețurilor).

 

Aceste sunt doar câteva moduri în care oamenii pot folosi cutiile de carton chiar acasă. Fie că vorbim despre bucăți de carton simplu sau cutii de carton ondulat care se pliază, ele pot fi utilizate de mai multe ori. Chiar și atunci când nu mai avem nevoie de ele, cutiile pot fi în continuare utile. Cartonul este reciclabil. Când se produc noi cutii, de multe ori se poate utiliza carton reciclat provenit de la cutii vechi. Acest lucru ajută la protejarea mediului înconjurător, iar pe de altă parte reduce costul de producție a cutiilor noi. Prin urmare, cutiile de carton sunt produse uimitoare ce par a se reinventa la nesfârșit.

 

Dumneavoastră cum folosiți cutiile în care ați primit produse comandate pe internet?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.